Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ljuset i Rojava : min tid som frivillig i YPG

Ljuset i Rojava : min tid som frivillig i YPG

Häftad bok. Verbal Förlag. 2023. 279 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Hösten 2015 reser en ung man från Malmö till norra Syrien för att slåss för det han tror på. I det som kurderna kallar för Rojava rasar våldsamma strider mot terrorsekten Islamiska Staten. Anton Nilssons plan är att ansluta sig till de kurdiska självförsvarsstyrkorna i YPG, men allt går inte som han tänkt sig.

Ljuset i Rojava är en berättelse om sammanhållning och fångenskap, om oviss väntan och plötslig livsfara, om motstånd och stupade kamrater. Det är en uppriktig skildring av krigets osminkade verklighet och samtidigt en bild av ett radikalt demokratibygge som pågår i skuggan av diktaturerna.

Anton Nilsson (pseudonym) är född i mitten på åttiotalet och bosatt i Malmö. Tidigare yrkesmilitär, idag diversearbetare och politisk aktiv.
Henrik Bromander är född 1982 och bosatt i Malmö. Han är författare och har bland annat skrivit en romantrilogi om maskulinitet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189524408
Titel
Ljuset i Rojava : min tid som frivillig i YPG
Författare
Nilsson, Anton
Förlag
Verbal Förlag
Utgivningsår
2023
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 209 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
422 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hösten 2015 reser en ung man från Malmö till norra Syrien för att slåss för det han tror på. I det som kurderna kallar för Rojava rasar våldsamma strider mot terrorsekten Islamiska Staten. Anton Nilssons plan är att ansluta sig till de kurdiska självförsvarsstyrkorna i YPG, men allt går inte som han tänkt sig.Ljuset i Rojava är en berättelse om sammanhållning och fångenskap, om oviss väntan och plötslig livsfara, om motstånd och stupade kamrater. Det är en uppriktig skildring av krigets osminkade verklighet och samtidigt en bild av ett radikalt demokratibygge som pågår i skuggan av diktaturerna.

Anton Nilsson (pseudonym) är född i mitten på åttiotalet och bosatt i Malmö. Tidigare yrkesmilitär, idag diversearbetare och politisk aktiv.
Henrik Bromander är född 1982 och bosatt i Malmö. Han är författare och har bland annat skrivit en romantrilogi om maskulinitet.