Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sashiko. Brodera japanskt

Sashiko. Brodera japanskt

Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2021. 160 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Det japanska ordet sashiko betyder "små stick", eller "små hugg" och kommer från att nålen gör små stick upp och ner genom tyget när stygnen sys.

Sashiko är fascinerande stygn som tar fram det vackra i det enkla, vilket är karaktäristiskt för japansk design. Tekniken sys med förstygn som bildar intressanta geometriska mönster. Sashiko är en lugn och meditativ sysselsättning, bra för både kropp och själ. I en tid då mycket går väldigt fort och snabba resultat förväntas, är det en kontrast att brodera och att låta arbetet ta sin tid. När handarbete blir en form av meditation.

ELISE NILSSON kom i kontakt med sashikotekniken vid ett besök i Japan. Därefter gick hon kurser i både Sverige och Japan. Men intresset för textil och hantverk har följt Elise som en röd tråd genom hela livet. Hon är utbildad textillärare och har i många år undervisat i grundskolan, men håller även workshops med olika textila teman. Tidigare har Elise skrivit tre handarbetsböcker. Sashiko. Brodera japansk är hennes fjärde bok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174694123
Titel
Sashiko : brodera japanskt
Författare
Nilsson, Elise
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2021
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
206 x 257 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
664 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"En inspirationskälla för alla broderifans som vill prova på en traditionell broderiteknik från Asien. Betyg 4 av 5"BTJ, Kristina Rydälv Käreby "Vad jag älskar det här! Hantverk som är enkelt, vackert och bra att laga med. Jag har broderat lite minegen sashikostil tidigare, slarvigt och intuitivt har jag lappat min mansbyxor och det har blivit väldigt snyggt ändå. Men det här är en helt annanteknik Jag tycker att boken innehåller en stor bredd av projekt och olika stygn... Jag blir supersugen att börja skapa"Vildis bokvrå Det japanska ordet sashiko betyder "små stick", eller "små hugg" och kommer från att nålen gör små stick upp och ner genom tyget när stygnen sys.Sashiko är fascinerande stygn som tar fram det vackra i det enkla, vilket är karaktäristiskt för japansk design. Tekniken sys med förstygn som bildar intressanta geometriska mönster. Sashiko är en lugn och meditativ sysselsättning, bra för både kropp och själ. I en tid då mycket går väldigt fort och snabba resultat förväntas, är det en kontrast att brodera och att låta arbetet ta sin tid. När handarbete blir en form av meditation.ELISE NILSSON kom i kontakt med sashikotekniken vid ett besök i Japan. Därefter gick hon kurser i både Sverige och Japan. Men intresset för textil och hantverk har följt Elise som en röd tråd genom hela livet. Hon är utbildad textillärare och har i många år undervisat i grundskolan, men håller även workshops med olika textila teman. Tidigare har Elise skrivit tre handarbetsböcker. Sashiko. Brodera japansk är hennes fjärde bok.