Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik

Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik

Ordfront Förlag. 2008. Pocket i mycket gott skick. 162 g. Här granskas livsmedlen: Vad händer med dem innan de kommer in i våra kök? Vad är det för produkter vi sätter i oss år ut och år in? "Hemlagat", "hälsosamt" och "smalt" lovar reklamen, men på tallriken hamnar mängder av tillsatser och substitut. Myndigheterna nöjer sig med att matvarorna inte är direkt hälsovådliga. Och handeln fortsätter obekymrat att prångla ut bröd som inte är bröd, glass som inte är glass, cider som inte är cider... Boken innehåller även: - en praktisk inköpsguide till 64 livsmedel, - en säsongsguide till 66 färska grönsaker, frukter och bär, - en Sverigeguide till 100 genuina matproducenter över hela landet, - en E-nummerguide till 316 tillåtna livsmedelstillsatser.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170373893
Titel
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Författare
Nilsson, Mats-Eric
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?