Thai hemma
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 175 sidor.
Nära nyskick.
"Thai hemma" av Tove Nilsson är en bok som jag hyllar för att ta det thailändska köket bortom de vanliga take-away-rätterna som Pad Thai, och dyka djupare in i autentiska smaker och tekniker, vilket gör det till en utmärkt bok för alla som vill laga mer variation av thailändsk mat hemma. Boken ses som en uppföljare till hennes populära bok "Ramen" och visar på en djup förståelse för det thailändska köket, långt från enbart "svensk thaimat". Helt klart ett guldkorn till dig som likt mig själv uppskattar matlagning och att filifilura med nya smakupplevelser.
Boken är lätt kantstött och har mindre skavanker på fram och baksida. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127154995
- Titel
- Thai hemma
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 196 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tove Nilsson, författaren till den internationellt framgångsrika storsäljaren Ramen (2016) är äntligen tillbaka med boken Thai hemma!
Det thailändska köket har blivit svenskarnas andra husmanskost. Men Tove visar på hur det samtidigt är så mycket mer än bara take away-versioner av pad thai och tom ka gai.
Maten kännetecknas av aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsöta grytor, sticky rice och umami-stinna smaker från fisksås, torkade räkor och ostronsås. Rätter redo att upptäckas av nyfikna hemmakockar och med ingredienser som blivit betydligt enklare att få tag i.
Thai hemma består av ett 60-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Larb, thaidumplings, kaffir lime lamm, thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef curry. Recepten visar hur du jobbar med kryddpastor, örter och kryddor, och kompletteras med initierad kunskap om thaikökets klassiska råvaror och grundläggande tekniker. Många recept har gröna alternativ där grönsaker, tofu och ägg kan ersätta kött, fisk och kyckling.
"Dessa rätter är väl värda sin tid och får vem som helst att drömma sig bort till varmare breddgrader för en stund." Amelia
"Boken som öppnar upp för en omstart med din wokpanna" Hem och hyra
"Tove Nilsson visar att det går att laga god och genuin
thaimat hemma." Matmagasinet
"Thai för finsmakare" Allt om mat
"Oh my så smarrig thaimat! Låt barnen upptäcka ljuvliga asiatiska smaker." Mama
"Tove Nilsson vet hur du tämjer smakerna och lagar god
thaimat hemma i ditt eget kök." DN
"Så lyckas du med Thaimaten." Aftonbladet
"Goda boknyheter! Här får du ett 60-tal lättlagade recept med allt från dumplings till kryddiga currygrytor" Allers
