Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Virgin Merry

Virgin Merry

Inbunden bok.

Nyskick. Bladh by Bladh. 2011. 394 s. Inbunden. 22x14cm. 560 gram. Skyddsomslag finns i nyskick. förlagsny. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186603090
Titel
Virgin Merry
Författare
Stêrk, Nisti
Förlag
Bladh by Bladh
Utgivningsår
2011
Omfång
394 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 226 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
591 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Virgin Merry - förortens svar på Bridget Jones

"Nisti Sterk är ingen dussinvara."
SvT

Virgin Merry handlar om Merry, tandläkare på mottagningen Skanan mitt i en svensk förort. Hon kallas för Merry, men var kommer Virgin ifrån? Jo, Merry är faktiskt oskuld. Trots att hon är 32 år, ser bra ut, är rolig och intressant, så tror hon inte på kärleken. Och då kan det där med sex lika gärna vara... Merry gillar gamla svenska schlagers, svartvita filmklassiker och Bridget Jones, som hon delvis identifierar sig med. Hon är ganska nöjd med sitt liv. Men alla andra runt omkring henne verkar ha problem med att hon just är singel.
Efter ett tips för att hon ska få lite endorfiner och kroppskontakt köper Merry en hund som hon döper till Virgin. Och det visar sig sedan att ha hund är jobbigare än hon trott. Hunden går på hunddagis och det framkommer att Virgin har adhd och får gå till hundpsykolog.
På mottagningen Skanan händer det något oväntat varje dag. Eftersom Skanan ligger i en mångkulturell förort så är det mycket kulturkrockar som gör att det blir många absurda komiska situationer. Dit kommer människor med stark tro som måste be innan undersökningen och unga tjejer som vill gifta bort Merry med sina släktingar. Hypokondriska ensamma själar som vill få lite uppmärksamhet. Patienter som brister ut i sång för och uttrycka sin glädje eller sorg. Men så en dag dyker tolken Micke upp på mottagningen och tolkar allt, även Merry...
I Merrys omgivning finns också hennes extramamma Sonja som jobbat på Folktandvården i 37 år och som är svenskheten själv; hennes bästis Tara som tror att varje man som dyker upp är den rätte i hennes liv och gråter över barnen i Darfur. George, hennes 27-årige skönhetsfixerade, gaykompis och Carina som fått trillingar efter inseminering och träffat sin man genom Spraydate. Dessutom Merrys katolska mor, 57 år, som blivit som tonåring på nytt i och med klimakteriet och som sminkar sig och har högklackade skor även när hon ska källsortera soporna. Mitt i denna häxkittel av galna händelser och krav från hennes välvilliga omgivning hittar vi Merry som försöker finna kärleken - trots allt - och sin plats i livet.

Om författaren:Nisti Sterk är skådespelare, komiker, författare m m. Hon har skapat rollfiguren Zeyno, en pedantisk "tvättstugetant", som hon spelat bland annat i Utbildningsradion, på Stockholms stadsteater och Maximteatern. Hon har varit medi "Elektras systrar", och i Suzanne Ostens "Kabaret Underordning" och krönikör i Stockholm City och Göteborgs-Posten.
Nisti Stêrk var en av initiativtagarna bakom projektet Kulturpartiet. Hon har även varit med i "Allsång på Skansen" och varit Sommarvärd i Sveriges Radio.2008 producerade hon "För Sverige i tiden", som visats på 31 platser runtom i landet. I september 2008 kom Nistis bok "Så länge Gud vill och rumpan håller!

Nisti Sterk virvlade in i mitt liv våren 2010: intensiv och intressant och med hjärtat hos föräldralösa kurdiska barn i Turkiet där hon håller på att bygga upp en verksamhet för att hjälpa dem. Nisti är rolig att lyssna på och rolig att läsa och romanen kommer att bli väldigt underhållandel, men med stänk av allvar.
Annika Bladh

FÖRFATTARE: Nisti Sterk
TITEL: Virgin Merry
OMSLAG: Ulrika Sasko
OMSLAGSFOTO: Peter Knutson
UTFÖRANDE: Inb. Ca 320 sid
Utkommer i april 2011
ISBN 978-91-86603-09-0
Länkar: www.nististerk.se