Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Filosoferna : den moderna världens födelse och det västerländska tänkandet 1776-1900

Filosoferna : den moderna världens födelse och det västerländska tänkandet 1776-1900

Inbunden bok. Fri Tanke. 2023. 882 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// De filosofer som översköljdes av modernitetens första chockvåg försökte förstå, tolka och begreppsliggöra det moderna. De upplevde den amerikanska revolutionen 1776 och den franska 1789. De fick se hur den nya industriella och tekniska verkligheten, den globaliserade marknaden och vetenskapen förändrade den västerländska samhällsordningen i grunden. Och de fick anledning att fullständigt omvärdera allt som rörde livets utveckling, man och kvinna, historia och konst, gud och människa.

Filosoferna: Den moderna världens födelse och det västerländska tänkandet 1776-1900 är berättelsen om de tänkare som inte bara försökte tolka världen, utan också förändra den. Med ojämförlig kringsyn och detaljrikedom skildrar Svante Nordin kampen om att formulera de nya tankeformerna och vokabulären som skulle komma att bestämma moderniseringens riktning och innebörd. Boken utgör det andra bandet i Nordins svit över filosofins historia.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189526129
Titel
Filosoferna : den moderna världens födelse och det västerländska tänkandet 1776-1900
Författare
Nordin, Svante
Förlag
Fri Tanke
Utgivningsår
2023
Omfång
882 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 250 mm Ryggbredd 65 mm
Vikt
1703 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De filosofer som översköljdes av modernitetens första chockvåg försökte förstå, tolka och begreppsliggöra det moderna. De upplevde den amerikanska revolutionen 1776 och den franska 1789. De fick se hur den nya industriella och tekniska verkligheten, den globaliserade marknaden och vetenskapen förändrade den västerländska samhällsordningen i grunden. Och de fick anledning att fullständigt omvärdera allt som rörde livets utveckling, man och kvinna, historia och konst, gud och människa.Filosoferna: Den moderna världens födelse och det västerländska tänkandet 1776-1900 är berättelsen om de tänkare som inte bara försökte tolka världen, utan också förändra den. Med ojämförlig kringsyn och detaljrikedom skildrar Svante Nordin kampen om att formulera de nya tankeformerna och vokabulären som skulle komma att bestämma moderniseringens riktning och innebörd. Boken utgör det andra bandet i Nordins svit över filosofins historia.