Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fader Elia en apokalyps

Fader Elia en apokalyps

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Fredestad/Catholica. 2008. 603 s. Förlagsband. 13,5 x 20,5cm. Pärmen lätta bruksspår. Snedläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185608096
Titel
Fader Elia : en apokalyps
Författare
O´Brien, Michael
Förlag
Catholica
Utgivningsår
2008
Omfång
603 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Fader Elia, förintelseöverlevare och före detta politiskt stjärnskott i staten Israel, lever ett liv präglat av tystnad och kontemplation i ett kloster på berget Karmel. Hans tillbakadragna liv får ett abrupt slut när han en dag kallas till ett möte i Vatikanen. Påven anförtror honom ett ytterst känsligt uppdrag: att försöka närma sig världens mäktigaste politiska ledare, Presidenten, och förmå honom att överge sina planer som hotar att störta mänskligheten ner i avgrunden. Apokalypsen kan vara nära förestående.

Elia måste bege sig djupt in i maktens boningar för att nysta upp en konspiration av oanad omfattning. Hans väg kantas av helgon och syndare, trogna och förrädare ändå är det Elias kamp med sina egna innersta svagheter som utgör den största utmaningen. Mänsklighetens öde hänger i en skör tråd och frågan är: Kommer fader Elia nå fram till Presidenten och kommer han förbli sitt uppdrag trogen?

Fader Elia är en episk spänningsroman med ett djuplodande innehåll. Parallellt med den nervkittlande intrigen tränger författaren med skärpa in i några av livets mest brännande frågor: Vad är ondskans innersta väsen? Finns den självutgivande kärleken? Kommer det goda att segra till sist?

Michael OBrien, född i Ottawa i Kanada, är författare och konstnär. Fader Elia är den första boken i en romansvit om sex böcker som mottagits med entusiasm av både läsare och kritiker i Nordamerika.