Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Woman Power

Woman Power

Inbunden bok. Bakhåll. 2016.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177424383
Titel
Woman Power
Författare
Ono, Yoko
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
2016
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
English
Baksidestext
"Något av det olydigaste, motståndskraftigaste som finns! ... Tackar ödmjukast för denna pedagogiska exposé över Onos liv." Alice Kassius Eggers, Aftonbladet

"Revansch för Onos zen-feminism! Äntligen börjar världen förstå det hon försökt göra under en karriär som varat i över ett halvt sekel... Vad kan vara mer aktuellt i vår konsumtionsdrivna, jäktade tidsålder än uppmaningen att ligga kvar i sängen, älska och låta håret växa?" Ida Theren, Svenska Dagbladet

"Yoko tycker att allt i livet är konst, från att röka sitt könshår till att titta på solen tills den blir fyrkantig... Yoko är obesvärat förargelseväckande. I positiv mening!" Hanna Jedvik, Göteborgsposten

Yoko Onos alldeles nya bok har världspremiären förlagd till Sverige. Titeln är Woman Power. OBS! Boken är helt och hållet på engelska.

I decennier har Yoko hållit fanan högt för fred och frihet, för kärlek, för icke-våld, för jämlikhet mellan könen.

I decennier har hennes visionära utkast till lösningar av de mest gigantiska världsproblemen trotsat den blaserade och uppgivna hållning som så många pessimister framhärdar i. Yoko tror på exemplets makt, på att goda tankar smittar och sprider sig, på att godheten vinner i längden. Och Yoko Ono håller stilen. I denna bok kommer hennes djupa tilltro till kvinnans kraft, till kvinnans oövervinneliga förmågor fram.

Woman Power är en bok full av insikter och möjligheter, av provocerande iakttagelser, av annorlunda angreppsvinklar, av nya tänk. En bok full av konst i konstens finaste bemärkelse, det vill säga konsten som en fokusplats för friska omvälvande tankar och nya synsätt.

Every woman has a song to sing.

Every woman has a story to tell.

And make no mistake about it, brothers.

We women have the powers to move the Mountains.

Omslagsfotot visar det kanske mest kända av de många performancekonstverken, Cut Piece. Yoko sitter på scengolvet med sina kläder sönderklippta ? det som just har hänt är att personer i publiken erbjudits att klippa bort bit efter bit av hennes kläder. Denna bild valde hon till omslag för en bok med titeln Woman Power. Är det paradoxalt? Kanske inte. Cut Piece is my hope for world peace.

Ett annat av hennes verk, Mend Piece, ger uttryck för den hjälpande, reparerande, helande kraft vi alla har inom oss och har möjlighet att dagligen exekvera, i stort som i smått. En sak, t ex en kopp, är slagen i skärvor. Du lagar den genom att klistra och pussla ihop skärvorna.

Think about mending the world while you mend
a broken cup or saucer.

Tänk på att:

Everything you do in life is an event.

Och att:

A dream you dream alone is only a dream.

A dream you dream together is a reality.

Boken har tillkommit i nära samarbete mellan Bakhåll och Yoko personligen. Bakhåll har tidigare publicerat följande Yoko-titlar: Grapefruit, Yes Box, Imagine Yoko, Give Peace A Chance, Funderingar som jag delar med dig samt Ekollon.