Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den befriade människan

Den befriade människan

Häftad bok Trolltrumma. 1 uppl. 2016. 130 sidor.

Nyskick. Köptes av Pär Lagerkvist-Samfundet inför min B-Uppsats om Pär Lagerkvist men användes aldrig så är i nytt skick!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198280913
Titel
Den befriade människan
Författare
Pär Lagerkvist - Susanne Wigorts Yngvesson - Lars Andersson - Niklas Schiöler - Tove Folkesson - Johan Bernander - Magnus Eriksson - Margareta Petersson - Christer Knutsson
Förlag
Trolltrumma
Utgivningsår
2016
Omfång
130 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
”Odödlighet, uppståndelse! Uppståndelse ur förnedring och smärta till fullkomning och oförgänglighet. Bara nu är det så som det inte skall vara. Bara nu. Men i fröet är allting riktigt. Bara där är allting riktigt. Ja, i varje tid är det så som det inte skall vara. Men i fröet ligger fullkomligheten och väntar, bidar tåligt sin stund. Och dess stund kommer alltid. Stunden då den kan få trädet att stiga ändå högre, med en ändå stoltare krona.” Orden är hämtade från Pär Lagerkvists skrift Den befriade människan, utgiven 1939. Den utgör ett centrum i Pär Lagerkvist-Samfundets årsskrift, 2016, som även rymmer studier om bland annat Lagerkvist som tröstare, hans försvar för människans värdighet, hans frånvaro från dagens svenska teaterscener och en text av mottagaren av 2015 års Pär Lagerkvist-pris, Lars Andersson.