Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mest om mat : Födan fordom och nu

Mest om mat : Födan fordom och nu

Inbunden bok. LT:s förlag. 1 uppl. 1980. 379 sidor.

Mycket gott skick. Lite blekt rygg. Inlagan i nyskick........... // Det finns mycket skrivet om exklusiva matvaror som ostar och viner, men när det gäller mera vardaglig mat får vi mestadels leta förgäves i bokhyllorna.
P. Gunnar Andersson har därför valt att berätta om några viktigare födoämnen, deras historiska bakgrund och betydelse i den moderna näringsläran.
Här står bl.a. att läsa om den förträffliga knölen potatis, det vita livselexiret, dvs mjölken, bröd, vitaminer, salt, socker och margarin.
Och för att ge en tillbakablick på kokkonstens utveckling i vårt land har författaren infogat två avsnitt om våra mest berömda kokboksförfattares liv och verk - Hagdahl och Cajsa Warg - jämte några smakprov från deras kök och grytor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9136015016
Titel
Mest om mat : födan fordom och nu
Författare
Andersson, P. Gunnar
Förlag
Stockholm : LT
Utgivningsår
1980
Språk
Svenska