Mest om mat : Födan fordom och nu
Inbunden bok. LT:s förlag. 1 uppl. 1980. 379 sidor.
Mycket gott skick.
Lite blekt rygg. Inlagan i nyskick........... // Det finns mycket skrivet om exklusiva matvaror som ostar och viner, men när det gäller mera vardaglig mat får vi mestadels leta förgäves i bokhyllorna.
P. Gunnar Andersson har därför valt att berätta om några viktigare födoämnen, deras historiska bakgrund och betydelse i den moderna näringsläran.
Här står bl.a. att läsa om den förträffliga knölen potatis, det vita livselexiret, dvs mjölken, bröd, vitaminer, salt, socker och margarin.
Och för att ge en tillbakablick på kokkonstens utveckling i vårt land har författaren infogat två avsnitt om våra mest berömda kokboksförfattares liv och verk - Hagdahl och Cajsa Warg - jämte några smakprov från deras kök och grytor.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9136015016
- Titel
- Mest om mat : födan fordom och nu
- Författare
- Andersson, P. Gunnar
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
