Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tillit : en bok om meningen i livet : från den stora smällen till morgondagens middagsmat

Tillit : en bok om meningen i livet : från den stora smällen till morgondagens middagsmat

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 255 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127107485
Titel
Tillit : en bok om meningen i livet : från den stora smällen till morgondagens middagsmat
Författare
P Sylwan
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Den är död", säger jag.

"Den är död", upprepar Hedda.

Gång på gång. Rösten blir alltmer sorgsen. Hon är tre år och försöker förstå varför den påkörda vildsvinskultingen inte vill vakna. Just i början av sitt eget medvetna liv börjar hon ana att det också har ett slut.

Barnets första möte med döden är inledningen till en berättelse om meningen i livet. Hur kunde det uppstå? Vilka mekanismer låg inbyggda i Den Stora Smällen som förmådde skapa en form av liv som kan fråga efter meningen med och i det?

Tillit är en vindlande, spännande och lättbegriplig upptäcktsresa i vetenskapens värld: Vad har den att säga om moralens rötter och medvetandets mekanismer? I berättelser om en mångfald av fascinerande experiment får vi lära oss till exempel varför många djurarter på ett synbarligen oegoistiskt sätt delar med sig. Den evolutionära biologin har avslöjat mycket om vårt dolda känsloliv och vårt nära släktskap med allt levande på jorden. Mindre känt är kanske att den också visat vilken betydelsefull roll estetiken har i livets långa utvecklingshistoria. En genomgående fråga i boken är hur långt får vi själva manipulera livets mekanismer, en fråga som kanske är mer konkret och vardaglig än vi tänker på – det handlar om morgondagens mat. Vad är egentligen genmanipulerad föda? Kan vi lita på att den inte är farlig?

Tillit är en bok om vår tids vetenskap och om vad den säger om hur det är att vara människa. Som en röd tråd genom berättelsen går tilliten som det avgörande villkoret. Om vi inte kan lita på varandra – om vi inte kan känna tillit – då kommer vi inte heller att kunna finnas till.

Peter Sylwan är agronom och vetenskapsjournalist med många års erfarenhet från radio, TV, dags- och fackpress. Han har skrivit ett flertal populärvetenskapliga böcker om vår tids biologiska forskning och är nu adjungerad professor i kommunikation vid Lunds Universitet, Campus Helsingborg.