Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gamla och nya Gutasagor

Gamla och nya Gutasagor

Inbunden bok. Gotlandica förlag. 1 uppl. 2018. 190 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband och med läsband. Illustrerad med foton i sv/v. Författaren är folklivsforskare och professor emeritus vid Uppsala universitet Campus Gotland. Han har ägnat sin forskning, ja faktiskt större delen av sitt liv, åt gotländska folksägner och folkligt berättande. Här har han samlat sina favoritberättelser, från Tjelvar till Marteboljuset. EN BOK I PRESENTSKICK!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789186103682
Titel
Gamla och nya Gutasagor
Författare
Palmenfelt, Ulf
Förlag
Gotlandica förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
190 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 200 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
482 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Äntligen en ny samling med sägner ur den gotländska berättarskatten. I Gamla och nya gutasagor har Ulf Palmenfelt samlat sina favoritberättelser, från Tjelvar till Marteboljuset. Här får du möta di sma undar jårdi, bysen, nissen, havsfrun och otaliga andra gengångare och väsen, välvilliga eller hämndlystna. Sagor och sägner som i århundraden berättats från mun till mun i stugorna. Det är inga vanliga godnattsagor ägnade för de små barnens öron, utan sådant som berättades först när det var som mörkast och familjens yngsta redan sov djupt i sin trygga sömn.

Författaren Ulf Palmenfelt är folklivsforskare och professor emeritus vid Uppsala universitet. Ulf har ägnat sin forskning, ja faktiskt större delen av sitt liv, åt gotländska folksägner och folkligt berättande. Under många år reste han land och rike kring som professionell historieberättare i skolor, på bibliotek och hembygdsgårdar. Berättandet löper som en röd tråd genom Ulfs livsgärning.