Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
De flyende skyldiga

De flyende skyldiga

Häftad bok. Bokförlaget arnold. 1 uppl. 2011. 226 sidor.

Nyskick. Danskt band. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Sommaren 1944 förändras allt för den 17-åriga Vera Singer. Samtidigt som Budapest faller sönder under den tyska ockupationen förs hon till ett koncentrationsläger i norra Europa. Väl framme räddas hon när en av vakterna upptäcker att hon är en begåvad violinist. Hon hamnar i kvinnornas lägerorkester. Där träffar hon Alma.

En vänskap växer fram mellan dem trots att döden är ständigt närvarande. Varje dag spelar de marscher för arbetsstyrkan som passerar grindarna, samtidigt som de om nätterna tvingas underhålla de berusade officerarna.

När vintern sedan kommer försvinner orkesterns medlemmar en efter en. Boken skildrar kulturens roll både för officerare och fångar.

Det är en berättelse om musik och kärlek, men också ett porträtt av en ung flicka som ställs inför osannolik grymhet.

De flyende skyldiga är Conny Palmkvists fjärde roman. Han tilldelades Helsingborgs dagblads kulturpris 2007 och vann Umeå novellpris 2009.

"Boken är fylld av hjärta och språket vackert flytande. En bok att rekommendera.” (BTJ).

"Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare.” (SvD).

”En alldeles underbar bok. Conny Palmkvists språk är så vackert. Det går inte att ta bort ett ord, inte rucka på ett komma. Läs den!” (Yukiko Duke).

"En bok om sorg, smärta och ensamhet, skriven med både absurd humor och stort allvar, en bok att ta till sitt hjärta." (Ingalill Mosander, Aftonbladet).


AV CONNY PALMKVIST: Hej då, allihopa / Två hus vid slutet av en väg / Tusen ord för allt / De flyende skyldiga / Fyrvaktaren / Låglandet / Håll inte tillbaka kärleken, William Holden / Jag värmer te med dina brev / Vintern / En morgon vaknar man / En cowboy lämnar stan / Sundets röda nejlikor : hur svensk polis och Helsingörs syklubb räddade danska flyktingar under andra världskriget / Nästan bra på livet / Den som inte saknar dig : en kärlekshistoria i krigets skugga / En hälsning från motståndsrörelsen : mordet på Jane Horney.

BARN- OCH UNGDOMSBÖCKER: I grevens tid / Mina fem regler för livet / Fyra minuter över tolv / Femtiofem meter under ytan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197991407
Titel
De flyende skyldiga
Författare
Palmkvist, Conny
Förlag
Bokförlaget arnold.
Utgivningsår
2011
Omfång
226 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
125 x 200 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
450 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sommaren 1944 förändras allt för den 17-åriga Vera Singer. Samtidigt som Budapest faller sönder under den tyska ockupationen förs hon till ett koncentrationsläger i norra Europa. Väl framme räddas hon när en av vakterna upptäcker att hon är en begåvad violinist. Hon hamnar i kvinnornas lägerorkester.



Där träffar hon Alma. En vänskap växer fram mellan dem trots att döden är ständigt närvarande. Varje dag spelar de marscher för arbetsstyrkan som passerar grindarna, samtidigt som de om nätterna tvingas underhålla de berusade officerarna. När vintern sedan kommer försvinner orkesterns medlemmar en efter en.



Boken skildrar kulturens roll både för officerare och fångar. Det är en berättelse om musik och kärlek, men också ett porträtt av en ung flicka som ställs inför osannolik grymhet.



BTJ skrev: "Boken är fylld av hjärta och språket vackert flytande. En bok att rekommendera.”



De flyende skyldiga är Conny Palmkvists fjärde roman. Han tilldelades Helsingborgs dagblads kulturpris 2007 och vann Umeå novellpris 2009.



Om hans tidigare böcker har pressen skrivit:



"Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare.” / SvD



”En alldeles underbar bok. Conny Palmkvists språk är så vackert. Det går inte att ta bort ett ord, inte rucka på ett komma. Läs den!”/ Yukiko Duke, Gomorron Sverige (SvT)



"En bok om sorg, smärta och ensamhet, skriven med både absurd humor och stort allvar, en bok att ta till sitt hjärta."
/ Ingalill Mosander, Aftonbladet