Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dikter

Dikter

Inbunden bok. Appell Förlag. 2018. 871 sidor.

Nära nyskick. Dikter innehåller både kända dikter och tidigare opublicerade arkivfynd, även dikter på tyska och ryska, dikter med rim, en limerick och ett par utkast till tvålreklam. Dikterna svänger av stadsliv, jazz och det glada 20-talet. Man kan säga att Parland var sin tids twittrare, på några korta rader kunde han säga något slagkraftigt och aktuellt.

Henry Parland (1908–1930) var den yngste i den första generationen modernister i Finland.

Till skillnad från de andra modernisterna såg Parland på människan med distans. Han lyfte i stället fram tingen och den moderna stadens bilar, hus och biografer. Hans poesi kan ses som en humoristisk kommentar till samtiden: tingen ges mänskliga egenskaper, medan människan beskrivs som yta, som hatt, rock eller klänning.

Dikter är utgivna av litteraturvetaren Per Stam som också står för inledning och kommentarer. Stam har sedan länge forskat i Parlands författarskap.

– Parland är en levande och spännande författare som har fångat sin tid och sig själv på ett utmärkt sätt. Han har humor, han är skärpt och han överraskar hela tiden, säger Stam.

Trots sin tidiga död och relativt korta författarbana har Henry Parland lämnat efter sig ett omfattande författarskap. I Dikter ingår mer än 400 dikter varav närmare hälften nu publiceras för allra första gången. Boken är den första delen i serien Henry Parlands Skrifter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198406481
Titel
Dikter
Författare
Parland, Henry
Förlag
Appell Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
871 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 215 mm Ryggbredd 58 mm
Vikt
1295 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Henry Parland (1908–1930) – den yngste i den första generationen modernister i Finland – såg på människan med distans. Han lyfte i stället fram tingen och den moderna stadens bilar, hus och biografer. Hans poesi är späckad av humor och ironi. Här samlas alla hans 416 dikter för första gången. Med inledning och kommentarer av Per Stam.