Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HISTORIEN OM BABEL  - SANNINGEN OCH LITE TILL OM INTERNETBOLAGET SOM LYCKADES

HISTORIEN OM BABEL - SANNINGEN OCH LITE TILL OM INTERNETBOLAGET SOM LYCKADES

Inbunden bok. Bokförlaget Prisma, Stockholm. 2003. 182 s. Inbunden. 21,5x14cm. 383 gram.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Ett svagt tryckmärke löper diagonalt över bokens pärm. Bokens författare PATRICK VON SCHENCK var VD för BIDLET under tiden augusti 1999 till juni 2000.Sin prolog till HISTORIEN OM BABEL inleder han så här: " Det var den där vintern då kölden inte tycktes påverka människorna. Ju mer temperaturen sjönk och ju tidigare mörkret föll, desto gladare och lättsammare blev folk. Framåt januari, när kylan och blåsten brukar härska oinskränkt över Stockholm, och dess invånare kuvade och uppgivna drar sig undan, rådde i stället rena karnevalsyran. Eller snarare börsyra. För var dag gick aktiekurserna upp lite till, och för var dag kände sig folk därför rikare och lite lyckligare. Och bäst av allt: analytiker och krönikörer förkunnade att uppgången skulle fortsätta. Denna gång skulle lyckan vara för evigt."HISTORIEN OM BABEL är berättelsen om Bidlet, det svenska e-handelsbolaget som såldes för 4,6 miljarder kronor knappt ett år efter att det startats.HISTORIEN OM BABEL berättar om den hejdlösa expansionen, den osannolika kursutvecklingen och de hissnande fusionsförhandlingarna. Men också om människorna...HISTORIEN OM BABEL är en spännande, informativ och tankeväckande berättelse. Men framförallt är den rolig, fruktansvärt rolig.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151841622
Titel
Historien om Babel : Sanningen och lite till om Internetbolaget som lyckades
Författare
Patrick von Schenk
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
181 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Babel är berättelsen om Bidlet, det svenska e-handelsbolaget som såldes för 4,6 miljarder kronor mindre än ett år efter det att det startats. Den som köpte en Bidlet-aktie i augusti 1999 och sålde i april året därpå kunde konstatera att ursprungsinvesteringen hade fördubblats ungefär var hundrade timme under hela innehavsperioden. Bidlet blev emellertid aldrig lika känt som till exempel Boo.com; förmodligen för att man lyckades där konkurrenterna misslyckades.
Historien om Babel berättar om den hejdlösa expansionen, den osannolika kursutvecklingen och de hissnande fusionsförhandlingarna. Men också om människorna - hur tidsandan och villiga finansiärer gav de mest visionära, våghalsiga och storhetsvansinniga en chans att äntligen få förverkliga sina mest högtflygande drömmar.
Det är en spännande, informativ och tankeväckande berättelse. Men framförallt är den rolig, fruktansvärt rolig.

Patrick von Schenck var VD för Bidlet från augusti 1999 till juni 2000. Han har även varit VD för ett antal tidnings-, Internet- och TV-bolag, bland annat ZTV. Hans nästa bok skall handla om TV3, där han arbetade under fyra år.
"I min släkt har skrivandet hittills varit ett kvinnogöra. Min mor har skrivit ett drygt dussin trädgårdsböcker, min mormor minst lika många barnböcker. Min mormorsmor debuterade med en roman om en ung man som jagas av purpurfärgade demoner i Köpenhamn. Fantastiskt att kunna skriva så psykedeliskt 1892. Men så var det förstås innan man förbjöd absint."