Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Inre verkligheten

Inre verkligheten

Häftad bok. Bokförlaget Robert Larson. Ny reviderad svensk upplaga uppl. 1976. 200 sidor.

Mycket gott skick. 21,7 x 14,8 cm. 464 g

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151400499
Titel
Inre verkligheten
Författare
Brunton, Paul
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Utgivningsår
1981
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
154 x 223 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ur inledningen: "När den tänkande människan för första gången en okänd förhistorisk natt lyfte blicken och såg den gränslösa stjärnbeströdda himlen ovanför, då måste hennes första tanke ha varit densamma som smyger sig på den tänkande människan i vår tid när hon betraktar det mystiska himlavalvet under vilket hon lever och rör sig, lider och älskar.

Vad är meningen med allt detta?

Låt mina böcker bli en vägvisare för några få som söker en lugn tillflyktsort i vår tids vanvettiga stress. Vägen till frihet leder varken öster- eller västerut, utan inåt. Om man följer detta mystiska spår, kommer ens yttre liv att börja förändras.

De största sanningarna är i verkligheten de enklaste, något som Jesus ger så många exempel på. Men den moderna människan har blivit så förvillad av det konkreta intellektets ensidiga utveckling, att hon tror att de största sanningarna nödvändigtvis måste var svåråtkomliga och komplicerade. Jag är alltför medveten om förhållandena i världen idag för att tro att de medeltida mystikernas dunkla metaforer skulle kunna hjälpa dagens människor. Mycken onödig mystik har svepts kring idéer som är av största värde för människolivet. Sanningen måste förklaras på ett enkelt sätt för moderna människor."

Ur innehållet: Vad är jag Den korta vägen Självanalys Asketism Missförstånd En sund religion Vad är Gud Himmelrikets hemlighet Saligprisningarna Johannesevangeliet Mysteriet Jesus

Författaren och översättaren Anna Bornstein säger så här om boken:

"Den första av Paul Bruntons böcker som kom i min hand var Den inre verkligheten. Jag var frånskild mor till två små barn och befann mig i en djup kris. Jag hade levat ut min generations myter utan att finna vad jag sökte. Jag kände mig lurad och trodde att jag genomskådat allt. Livet var en enda lång leda, avbruten av kortare perioder av nattsvart ångest ...
   Jag sträckläste Den inre verkligheten och den förorsakade ett fullkomligt jordskred inom mig. Aldrig tidigare hade jag läst en bok som gripit mig så djupt och som tycktes mig så sann."