Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stad-serien, alla delar: Mina drömmars stad, Barn av sin stad, Minns du den stad, I en förvandlad stad, Stad i världen – [romanserien i komplett uppsättning i varierande snygga utgåvor] – [alternativa namn: Stockholmsserien, Stockholmserien, Stockholmssviten, Stockholmsviten, Stads-sviten, romansviten om Stockholms stad]

Stad-serien, alla delar: Mina drömmars stad, Barn av sin stad, Minns du den stad, I en förvandlad stad, Stad i världen – [romanserien i komplett uppsättning i varierande snygga utgåvor] – [alternativa namn: Stockholmsserien, Stockholmserien, Stockholmssviten, Stockholmsviten, Stads-sviten, romansviten om Stockholms stad]

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1964.

Mycket gott skick. En fin uppsättning av hela Fogelströms magnum opus. De olika delarna är i delvis olika utförande och format, vilket ger ett färgstarkt och levande intryck i bokhyllan hos den bokälskare som är stilmedveten och lagom nonkonformistisk. Det är genomgående fina exemplar som inbjuder till läsning, och som dessutom tillsammans blir en liten uppvisning i svensk bokutgivnings historia eftersom de delvis kommer från olika perioder och sammanhang. Det går förstås att (med ljus och lykta) leta upp helt likformiga uppsättningar, om man i stället är ute efter en mer sober/stilig/tråkig boksamling, men varför det skulle vara att föredra övergår mitt förstånd.

Den unikt komponerade samlingen består av dessa delar:

1. Mina drömmars stad (ursprungligen utgiven 1960, utspelar sig 1860–1880). Pocketutgåva från 2002. Vitt och ljusblått omslag med fotoreproduktioner. Små ägarinitialer på försättsbladet. Lite skrap på en bit av ryggkanten framtill. Annars ett fint exemplar med små spår av hantering.

2. Barn av sin stad (ursprungligen utgiven 1962, utspelar sig 1880–1900). Inbunden utgåva från 1964. Helorange band med elegant tecknad stadsvy i svart tryck på pärmarna. Ett mycket fint exemplar utan något att anmärka på.

3. Minns du den stad (ursprungligen utgiven 1964, utspelar sig 1900–1925). Inbunden utgåva från 1965. Grönblått band, lustigt och tidstypiskt mönstrad med stora helsvarta fyrkanter. Mycket fint ex utan något att anmärka på.

I en förvandlad stad (ursprungligen utgiven 1966, utspelar sig 1925–1945). Inbunden utgåva från 1966 – förstaupplagan! Hellila band med elegant tecknad stadsvy i svart tryck på pärmarna. Skyddsomslag med samma utseende. Själva boken är i fint skick, med endast lättare spår av läsning. Skyddsomslaget har visst nagg och tre revor. Denna bok har även en charmig historisk accessoar i form av ett litet medföljande kort från Wallerströms bokhandel i Kiruna som med en fin tråd bundits fast i boken (innanför ryggen, i bindningens överkant). Kortet innehåller en lista med några prydliga namnteckningar och datum (från 1966–67); jag uppfattar det som att boken varit i omlopp i något slags bokcirkelsverksamhet, och i tur och ordning övertagits av flera läsare (som i så fall alla vårdat den väl).

5. Stad i världen (ursprungligen utgiven 1968, utspelar sig 1945–1968). Inbunden utgåva från 1969. Ljusblått helklotband med guldprägling (ryggtitel och en symbol på framsidan). Boken är i utmärkt skick. Möjligen är guldpräglingen något blekt (eller bara åldrad).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish