Smårätter
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Prisma 2000. Förrätter, sidorätter, tapas, antipasti, bufférätter. Här finns aptitretande recept för vinterns middagsbjudningar, vårens trädgårdsfester och höstens hemmakvällar. Många av rätterna är enkla att tillaga. De kan serveras som tilltugg eller hela huvudrätter. Recepten går att kombinera på många olika sätt. Till recepten finns foton. ///// Gradering: Bok och Skyddsomslag Nära nyskick
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151837870
- Titel
- Smårätter
- Författare
- Per Gustafson - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 614 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera som är "heta" och "inne" bland matälskarna.
Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt.
Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lluc där bl a smårätterna tapas är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.