Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hitler vinner kriget. 10 alternativa scenarier till andra världskriget

Hitler vinner kriget. 10 alternativa scenarier till andra världskriget

Nyskick. Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek 2012. Inbunden med skyddsomslag, 304 sidor, 235x160 mm. 780 gram. Förlagsny bok inplastad.


Helvetets ankomst

Medan de allierades ledare fortfarande förberedde sig för nästa fas i offensiven hade händelseutvecklingen redan obevekligt gått mot en ny och fruktansvärd framtid: specialutrustade och tungt eskorterade bombflygplan av typ Heinkel He 177 startade från franska och polska flygfält mot en mörk natthimmel. Sent på morgonen den 15 april 1944, precis före den första glimten av gryning i Moskva och klockan 03:22 i London, exploderade ett intensivt, bländande ljus och svedande hetta, följt ett par hjärtslag senare av omedelbar död. För de två storstäderna och miljontals sovande människor var det världens undergång. Adolf Hitlers hämnd hade anlänt.

Men det jag vill ha är förintelse ? en förintelseeffekt.

-Adolf Hitler



Under de första timmarna efter anfallen, när de sista ekona av de väldigaste explosioner som människan någonsin åstadkommit hade förtonat, var det fortfarande kusligt stilla över hela jorden medan nyheterna började spridas. Vid de två bombanfallen hade ledning och kommandocentraler i två av de stora allierade nationerna tystats på ett ögonblick. För britterna och i viss utsträckning det amerikanska ledarskapet i Storbritannien var kommunikationerna med huvudstaden helt försvunna och förvirring rådde. Bränder i hela London, från East End till Westminster, rasade okontrollerat och hela centrum av staden, Men det jag vill ha är förintelse ? en förintelseeffekt. adolf hitler från Towern till Whitehall, var en grå, brinnande bråte utan tecken på liv. Överraskningsanfallet hade varit särskilt grymt mot offren nära fönster eller precis ovanför marken: atombombsexplosionen satte eld på allt brännbart material inom en radie av nästan fem kilometer från nollpunkten. Vid dessa höga temperaturer räknas även människor som brännbart material.

Hitler satsar på marinen

Tänk om den unge Adolf Hitler aldrig hade tjänstgjort i armén under första världskriget. Tänk om ödet velat att han i stället hade hamnat i flot- tan och vunnit sitt eftertraktade järnkors tillsammans med unga marinofficerare som Ernst Raeder och Karl Dönitz. Hur skulle det ha förändrat Tysklands militära återuppbyggnad under mellankrigstiden? Hur skulle krigsutbrottet ha sett ut? Hur skulle kriget ha förlöpt med en tysk ledare som tidigt insett vikten av herravälde till havs och inte valt att skrota delar av flottan till förmån för nya stridsvagnar och artilleripjäser? Här äger krigets stora marina överraskningsanfall inte rum vid Pearl Harbor i december 1941, utan vid Scapa Flow i september 1939. Angriparna är inte japaner utan tyskar och slagskeppen som sönderskjutna går till botten är brittiska.



Tyska soldater landstiger på den engelska sydkusten. Operation Sjölejon blev aldrig av och bilderna visar en övning. I månadens förmånsbok läser vi dock om hur det kunde ha gått om ödet velat annorlunda


Djärva

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186837181
Titel
Hitler vinner kriget : 10 alternativa scenarier till andra världskriget
Författare
Tsouras, Peter - Svenskt militärhistoriskt bibliotek
Förlag
Stockholm : Svenskt militärhistoriskt bibliotek
Utgivningsår
2012
Språk
Svenska