Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En lycklig tid Afrikaresanden och zoologen Johan Fredrik Victorin

En lycklig tid Afrikaresanden och zoologen Johan Fredrik Victorin

Nyskick. Inbunden. 2010. 191s.24,5x17c. 670g. NY.
Johan Fredrik Victorin spåddes en lysande framtid men dog ung. Dock hann han med att i andra berömda föregångares spår besöka södra och sydvästra Afrika. Han lämnade en dagbok efter sig. Kraftigt redigerad utgavs den med Victorins egna illustrationer några år efter hans död. Han var en god tecknare. Tiden är mitten av 1800-talet. Victorin reste i en tid när naturvetenskapen började stå högt i kurs igen. Han gjorde en lång resa till södra Afrika från Kvam i Östergötland. Peter Johansson har rent geografiskt rest i hans fotspår, uppsökt platserna i bergen och på savannen där Victorin samlade, jagade, iakttog och noterade. Det blir till en rörande skildring av en ung mans värld och drömmar. Peter Johansson är museichef i Vänersborg och författare till ett flertal böcker om 1800-tals resenärer och upptäcktsresande. Museet i Vänersborg är berömt för unika Afrikasamlingar hemförda av resenärer som ofta hade rötter i trakten. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173313087
Titel
En lycklig tid : afrikaresanden och zoologen Johan Fredrik Victorin
Författare
Peter Johansson
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2010
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
172 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
672 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Johan Fredrik Victorin spåddes en lysande framtid men dog ung. Dock hann han med att i andra berömda föregångares spår besöka södra och sydvästra Afrika. Han lämnade en dagbok efter sig. Kraftigt redigerad utgavs den med Victorins egna illustrationer några år efter hans död. Han var en god tecknare. Tiden är mitten av 1800-talet. Victorin reste i en tid när naturvetenskapen började stå högt i kurs igen. Han gjorde en lång resa till södra Afrika från Kvam i Östergötland. Peter Johansson har rent geografiskt rest i hans fotspår, uppsökt platserna i bergen och på savannen där Victorin samlade, jagade, iakttog och noterade. Det blir till en rörande skildring av en ung mans värld och drömmar.

Peter Johansson är museichef i Vänersborg och författare till ett flertal böcker om 1800-talsresenärer och upptäcktsresande. Museet i Vänersborg är berömt för unika Afrikasamlingar hemförda av resenärer som ofta hade rötter i trakten.