Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Cirkus Cézanne

Cirkus Cézanne

Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 1998. 350 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Baksidestext: Spelet bakom kulisserna på den internationella konstmarknaden är utgångspunkten i Peter Mayles nya muntra och sprudlande roman. Han tar oss med till södra Frankrike på en vild jakt via gallerier, framstående samlares hem och syndigt behagliga restauranger. Vi stannar till på Bahamas, i England och i New York där den elegantaste av alla tidskrifter, Decorating Quarterly, reflekterar sin redaktör, Camilla Jameson Porters, hyperkänslighet för trender.
Det är Camilla som har skickat ut vår hjälte, André Kelly, till Cap Ferrat för att ta glamourösa fotografier av hem och oskattbara föremål som tillhör de rika, berömda och enfaldiga. Han råkar ha sin kamera i beredskap när han får syn på en Cézanne som lastas in i en rörmokares bil utanför en bortrest samlares hem. Underligt, tycker André och snart är han en konstfullt konstruerad konstkupp på spåren och cirkusen runt Cézanne snurrar allt fortare.

Det är ett nöje att följa André och de andra medhjälparnas försök att hjälpa eller stjälpa hans planer. Bland bokens andra huvudpersoner finner vi hans vackra agent, en mycket insiktsfull konsthandlare som dras till livets goda speciellt som de erbjuder en möjlighet till ett enastående klipp, en otroligt duktig konstförfalskare och några oerhört giriga New York snobbar. I bakgrunden figurerar en rad underbara kockar vars frestande kulinariska mästerverk stundtals förnöjer bokens hjälte och retar aptiten hos läsaren.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177095811
Titel
Cirkus Cézanne
Författare
Peter Mayle
Förlag
Damm förlag
Utgivningsår
1998
Omfång
350 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 221 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
444 g
Språk
Svenska