Te från Sencha till Lapsang
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Stort format 24,5 x 22 cm Vikt 915 g.
Inbundet vinrött förlagsband med gul ryggtext och skyddsomslag, rikt illustrerad med sv/v kartor, foton mestadels i färg. INNEHÅLL: Förord * Introduktion - Bryggmetoder. Konsten att prova te. Guide till världens tesorter. Te och smak. Från planta till kopp * Grönt te - Kinesiskt grönt te. Japanskt grönt te. Vitt te. Gult te * Oolongte - Taiwanesiskt oolongte. Kinesiskt oolongte * Svart te - Indiskt svart te. Kinesiskt svart te. Lankesiskt svart te. Pu er-te * Smaksatt te - Jasminte. Rökt te * Te från övriga världen. Te och hälsa. Teets evolution. Register.
// Främre pärmen har ett minimalt tryckmärke, framsnittet har diskreta små prickfläckar, inlagan är för övrigt närmast i nyskick, skyddsomslaget har hanteringsmärken främst längs kanterna. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [4895]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127356290
- Titel
- Te : från Sencha till Lapsang
- Författare
- Petter Bjerke - Vernon Mauris
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tedrickandet i Sverige har mer än fördubblats under de senaste åren och det är lösteet, och inte påsteet, som står för den största delen. I Te - från Sencha till Lapsang finns alla kunskaper du behöver för att bli en riktig konnässör och närmare 100 teer beskrivs med smak, ursprung och bryggmetoder. Trots att så många dricker te är det förvånansvärt få som testat något utöver de vanligaste tesorterna. Eller som känner till grunderna i bryggningen, vilket är minst lika viktigt för att få fram tebladens smak och karaktär. Obehandlade vita teer blandas med konstnärligt knutna gröna teer, lagrade pu er-teer och smaksatta svarta teer som Earl Grey, och nästan alla tesorter går att få tag på i svenska tebutiker. Du får även inblick i olika länders odling, produktion och kultur. Genom alla tider har te ansetts vara en hälsodryck och alla tekulturer har sina legender om teets hälsofrämjande egenskaper. Det har använts invärtes och utvärtes för alltifrån trötthet och depression till skönhetskräm och som botemedel mot reumatism. Te kan avnjutas på en mängd olika sätt ett enkelt kinesiskt grönt te i dricksglas, klassiskt afternoon tea med snittar och bakverk eller japanskt grönt pulverte i den vackra japanska teceremonin. Ett genomgående tema i boken är också te och mat i kombination. Ett oolongte till dim sum, ett blommigt jasminte till vit choklad eller kanske ett svart Ceylonte till en boeuf bourguignon? Dessutom flera läckra recept med te som ingrediens och krydda.
