Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ungdomsgrupper i teori och praktik

Ungdomsgrupper i teori och praktik

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 4:2 uppl. 2012. 300 sidor.

Nära nyskick. Format 22,5 x 15,5 cm Vikt 450 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, FJÄRDE uppdaterade upplagan, illustrerad i sv/v. INNEHÅLL: Förord 1. Ungdom och ungdomskultur. DEL I - Grupp och kultur 2. Symbolanvändande och identitet 3. Grupp, individ och ritual 4. Kultur, makt och ungdom. DEL II - Globalisering, individualisering och kulturskapande 5. Globala ungdomsgrupper 6. "En för alla - alla för en". DEL III - Genus, marginalisering och droger 7. Kön och sexualitet i förändring 8. Invandrare och förorter: Bilden av de Andra 9. En annorlunda värld. DEL IV - Metoder för att försåt ungdomar 10. Att studera ungdomsgrupper. Källförteckning. Register mm.
// Pärmarna har mindre hanteringsspår, inga anteckningar. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [3430]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144075747
Titel
Ungdomsgrupper i teori och praktik
Författare
Philip Lalander - Thomas Johansson
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2012
Omfång
300 sidor
Bandtyp
Danskt band
Vikt
444 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken ger kunskaper om ungdomars livsvillkor i en dynamisk samtidskultur, i vilken sociala förändringar och ny medieteknik kontinuerligt förändrar förutsättningar och villkor för identitetsskapande och ungdomskultur. I boken riktas starkt fokus mot gruppen och dess betydelse för ungdomars vardagsliv. Författarna blandar illustrativa och levande exempel med teoretiska begrepp från ungdomsforskning. Ungdomsforskning är ett expansivt och vitalt akademiskt område. I den här boken får vi ta del av en bred och samtidigt ingående och nyanserad bild av hur ungdomars uppväxtvillkor formas, och hur de själva formar sina liv i ett samhälle som ställer stora krav.
I denna fjärde upplaga har boken uppdaterats vad gäller ungdomsforskning inom olika områden samt försetts med nya bilder och exempel. Den nya upplagan tar på ett tydligare sätt upp hur frågor om klass åter har blivit högaktuella i ett Sverige där vissa grupper marginaliseras och uppfinner kulturellt kreativa strategier för att skapa mening, sammanhang och respekterade identiteter.
Ungdomsgrupper i teori och praktik vänder sig till universitets- och högskolestuderande vid lärar-, socionom-, fritidspedagog- och polisutbildningar samt utbildningar inom socialpsykologi, sociologi och kultursociologi. Boken kan också användas vid till exempel vidareutbildningar av personal inom socialtjänst eller av fritidsgårdspersonal.