Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sova hos fienden

Sova hos fienden

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988. 333 sidor.

Mycket gott skick. AMERIKA. I den lilla staden Waterloo upplever Sara för första gången på många år verklig frid efter ett outhärdligt äktenskap med en man som misshandlade henne.

Hon hyr ett litet hus, får ett arbete som ger tillräckligt för att hon ska klara sig, har en liten trädgård att koppla av i och blir vän med Ben, en ogift universitetslärare som bor granne med henne.

Veckorna går och blåmärkena på hennes kropp börjar försvinna, liksom hennes rädsla. Hon börjar nästan tro på att tillvaron verkligen kan vara ås lugn och rofylld, så fri från skräck.

Då hittar hon plötsligt en blombukett på yttertrappan. I buketten har stuckits in en lapp där det står: JAG VET VEM DU ÄR. Och huset känns inte längre som någon tillflykt...

Dold i det mörka kalla vattnet kunde Sara höra Martins förtvivlade rop, kunde se hur han dök från båten för att leta efter henne. Men hon höll sig orörlig och tyst ända tills han hade givit upp det desperata sökandet och segelbåten hade försvunnit utom synhåll.

Hon kunde fortfarande minnas den första tiden som Martins hustru. Minnas förälskelsen, sin iver att vara honom till lags. Men det var länge sedan. Numera behövdes det inte mycket för att han skulle ge sig på henne, slå och sparka henne, våldföra sig på henne. Hon rös till.

Med värkande kropp tog hon sig upp på stranden och gick in i stugan. Kvickt bytte hon till torra kläder, satte på sig en peruk, slet åt sig kassen med matvaror, blomskott och plånbok och stängde tyst dörren till sitt gamla liv efter sig. I skydd av mörkret begav hon sig mot samhället.

Nu trodde han att hon var död. Nu kunde hon börja en ny tillvaro...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137094726
Titel
Sova hos fienden
Författare
Price, Nancy - Holm, Gunilla
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1988
Bandtyp
Inbunden
Vikt
705 g
Språk
Svenska