Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vårt fattiga liv

Vårt fattiga liv

Bokförlaget Bra Böcker. 1970. 269 sidor.

Nära nyskick. MANLIG BIOGRAFI. "Vårt fattiga liv" är mer än en memoarbok. Det är en inträngande, djuplodande och klarsynt skildring av ett Sverige som inte längre finns - sekelskiftets Fattigsverige med de nertryckta arbetarskarorna som aldrig hann hämta andlig spis i kampen för att klara den lekamliga.

Ragnar Casparsson har ett utomordentligt fängslande skrivsätt; ledigt och elegant återger han sin barndom och ungdom och tecknar tidsmiljön med skarp iakttagelseförmåga. Trots den misär, det djupa armod och den allmänt utbredda fattigdomen återspeglas inte bitterhet eller hat i hans memoarer - de blir i stället en skicklig analys av förhållandena, med många ömsinta bilder i en målande, nästan lekfull berättarstil.

"Vårt fattiga liv" skildrar Casparssons liv fram till den stora syndikalistkongressen i Berlin 1921, och är en översikt av den tid då arbetarrörelsen började växa fram i landet, då de fattiga arbetarna slöt sig samman för att skapa något bättre än det hårda slit och de karga villkor, som dittills varit deras lott.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish