Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Äkta svenskt. En mångfaldig resa i tiden

Äkta svenskt. En mångfaldig resa i tiden

STF:s årsbok 2009. Mjuka pärmar, limhäftad, 207 sidor, 21,5x17,5cm. 413 gram.

Nyskick. I ?Äkta svenskt ? en mångfaldig resa i tiden? behandlas svenskheten i ett brett perspektiv. Svenska Turistföreningens årsbok 2009 handlar om vad som är typiskt svenskt och varför det har blivit så. Boken lyfter fram gamla sanningar men slår också hål på moderna myter.

I fjorton fristående kapitel granskas det vi brukar tala om som karakteristiskt för vårt land, från dalahästar via svensk inredningsdesign till husmanskost, sportens hjältar, språk, industri, djur och natur, religion, turism, arkitektur och musik. Något genuint svenskt som förblivit opåverkat genom tiden av invandring och internationella strömningar går knappast att finna. Den röda tråden genom boken är att allt vi kallar svenskt är resultat av invandring på olika sätt. Att Svenska Turistföreningens årsbok 2009 valt invandring som tema kan säkert förvåna några läsare. Men ämnesvalet är naturligt.

? Devisen ?Känn ditt land? har ju varit föreningens motto ända sedan starten 1885. I den här boken går resan bakåt i historien, och genom att blicka bakåt kommer läsarna också att kunna fundera framåt. Vem är svensk och vad är egentligen äkta svenskt? Dessa frågeställningar är inte så självklara som vi vid första anblicken tror, säger chefredaktör Anders Tapper.

Svenska Turistföreningens årsböcker har en unik ställning inom svensk facklitteratur. Äkta svenskt är den 124:e i ordningen och totalt har nu föreningens årsböcker tryckts i dryga 17 miljoner exemplar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish