Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Universitetets frihet. Tio tankar och en dikt

Universitetets frihet. Tio tankar och en dikt

Akademisk frihet är ett lika omhuldat som svårdefinierat begrepp. Tillsammans med bildning måste det vara ett av de mest brukade ? för att inte säga missbrukade ? begreppen i högtidliga akademiska sammanhang. Samtidigt är det uppenbart att det idag finns starka ekonomiska och politiska krafter som begränsar denna frihet. I en sådan situation ter det sig angeläget att söka reda ut innebörden och diskutera betydelsen av den akademiska friheten.

Tio tankar och en dikt, redigerad av Johan Stenström och utgiven av Kulturforum vid Lunds universitet. Det är en fin liten antologi där Bengt Olle Bengtsson, Katarina Mazetti, Hans Pålsson och ett antal andra namnkunniga forskare, författare och kulturpersoner reflekterar kring frihetsbegreppet i dagens akademi.

Boken inleds med en dikt skriven av lundapoeten Niklas Törnlund, ?Vi vandrande scholares?, som situerar tematiken i universitetsväsendets tidigaste historia, med unga kunskapstörstande studenter från ?norröna utmarker? som beger sig till lärdomsstaden Paris för att som ?järnflisspån? samlas ?kring magnetiska magistrar?. Vid den tiden definierades universitetens frihet primärt i förhållande till kyrkan.
Kulturforum vid Lunds universitet 2008.Häftad. 91 sidor.Laminatband.Format 20x13,6 cm.Vikt 220 g.Språk:Svenska.Absolut nybok.Frakt och förpackning 30 kronor.(Sverige).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163324109
Titel
Universitetets frihet : tio tankar och en dikt
Författare
Stenström, Johan
Förlag
Lund : Kulturforum vid Lunds universitet
Utgivningsår
2008
Språk
Svenska