Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Innan Ganges flyter in i natten – Indiska dikter översatta från hindi, malayalam och engelska

Innan Ganges flyter in i natten – Indiska dikter översatta från hindi, malayalam och engelska

Inbunden bok. Stockholm: Bokförlaget Tranan, Indiska Biblioteket. 2009. 387 sidor.

Gott skick. Antologi med modern indisk poesi, den första på svenska. En mindre ytskada finns på titelsidan. Mellan titelsidan och smutstitelsidan finns en tejpförstärkning i bindningen. "Boken rymmer ett par hundra dikter av ett femtiotal poeter från tre av Indiens många språk: det nordindiska hindi, malayalam som talas i Kerala i söder och engelska. Några av de äldre poeterna är modernistiska föregångare. Bland dem finns Shamsher Bahadur Singh, Ayyappa Paniker och Kamala Das. Till den stora mellangenerationen hör flera lyriker som är välkända både i Indien och utomlands: K. Satchidanandan, Sujata Bhatt och Teji Grover. Boken rymmer också yngre poeter som Anita Thampi, Ranjit Hoskote och Anjum Hasan. Översättningarna är resultatet av ett unikt svensk-indiskt samarbete. Antologin är fint formgiven med omslag i sammet."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186307073
Titel
Innan Ganges flyter in i natten : indiska dikter översatta från Hindi, Malayalam och engelska
Författare
Löfström, Tomas - Wallin, Birgitta - Andersson, Lars
Förlag
Bokförlaget Tranan
Utgivningsår
2009
Omfång
387 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 225 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
699 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nu utkommer den första antologin med modern indisk poesi på svenska! Boken rymmer ett par hundra dikter av ett femtiotal poeter från tre av Indiens många språk: det nordindiska hindi, malayalam som talas i Kerala i söder och engelska. Några av de äldre poeterna är modernistiska föregångare. Bland dem finns Shamsher Bahadur Singh, Ayyappa Paniker och Kamala Das. Till den stora mellangenerationen hör flera lyriker som är välkända både i Indien och utomlands: K. Satchidanandan, Sujata Bhatt och Teji Grover. Samlingen rymmer också yngre poeter som Anita Thampi, Ranjit Hoskote och Anjum Hasan. Boken är vackert formgiven med omslag i sammet. Översättningarna är resultatet av ett unikt svensk-indiskt samarbete.

Översättare: Lars Andersson, Jonas Ellerström, Lars Hermansson, Arne Johnsson, Ann Jäderlund, Marie Lundquist, Tomas Löfström, Niclas Nilsson, Meta Ottosson, Zac OYeah, Lasse Söderberg och Birgitta Wallin