Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Älg : från grangravad till tjälknöl

Älg : från grangravad till tjälknöl

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 120 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT Nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151842417
Titel
Älg : från grangravad till tjälknöl
Författare
Reidemar, Anna
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2004
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 225 mm
Vikt
711 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer ? till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.Innehåll: Hur man rimmar och marinerar, wokar och späckar; sedan kommer recepten samlade i menyer, grytor, färsrätter och tillbehör. Boken avslutas med förslag på buffér och grundrecept på fonder etc.Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.Alla vet att Staffan Ling är från Norrland och att han är mycket känd från TV är en underdrift. Under senare år har han hållit i flera TV-program om mat m.m.Susanne Jonsson kommer från Gällivare, är utbildad kock och har arbetat på restauranger i Sverige och på trestjärnig restaurang i Frankrike. Hon är projektledare inom Gastro Botnia och arbetar med kompetensutveckling av kockar i Sverige och Finland.Anna Reidemar är kock och kallskänka och arbetar som restauranglärare på Hotell- och restaurangprogrammet i Bollnäs. Hon har tidigare arbetat som kock på St. Barths i Västindien.Anna och Susanne har inom det Gastronomiska programmet på Uminova i Umeå gjort det vetenskapliga arbete som ligger till grund för boken.