Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förföraren

Förföraren

Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1983.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Läst, inga trasiga eller vikta sidor, bruksslitage, namn skrivet på insidan av pärmen.
Pastorn är hjälten i Harold Robbins mest laddade roman hittills. Han förkunnar Guds ord men styr också sin kallelse till en mångmiljonindustri. Han blir en religiös superstjärna och slutligen också martyr.

Pastorn är ett barn av sin tid. Han har tjänstgjort i Vietnam och överlevt sextiotalets hippievärld i Kalifornien. Han är attraktiv och manlig, har utstrålning och verkar vara född till ledare - egenskaper som påverkar inte minst de kvinnor han m​öter livet, ​men han har också något mera. Visserligen handlar han med narkotika för att ​hålla sitt samfund vid liv. Och han strider h​årt med andra, kanske mer extrema, religiösa rörelser. Han utnyttjar också gärna tillfällen till vidlyftiga sexorgier med sina många kvinnliga anhängare. Men hans tro på Gud och hans tro på sig själv är ändå alltid hans främsta ledstjärna.

Den tron är också hans största tillgång när en miljardär från Texas utser honom till att leda en religiös väckelserörelse. Rörelsen har en mycket professionell PR- apparat för att sälja Guds ord. Man vill ändra inte bara amerikansk politik utan också en hel nations sätt att tänka.

Här berättas om sexuella passioner och konflikter hos de människor som predikar moral för andra. Vi får följa huvudpersonen från sängkammare och småstadskykor till storfinansens styrelserum och nöjesvärldens estrader.

Harold Robbins kan konsten att hålla sina läsare i ett järngrepp till sista sidan. Men så har han också blivit en av världens mest lästa författare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9158203974
Titel
Förföraren
Författare
Robbins, Harold, pseud. för Harold Rubin - Leek, Jan
Förlag
Stockholm : Askild & Kärnekull
Utgivningsår
1983
Språk
Svenska