Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 101 sidor.
Nyskick. ///Förlagets beskrivning: VÅGA VÄGRA MIKRO! Italiensk fastfood är ett uppror mot den färdiglagade snabbmaten i våra butiker. Paolo Roberto har samlat 40 av sina bästa italienska vardagsrecept som du lagar på en kvart eller något mer. Rätter som knockar all mikromat som finns i både smak och vitamininnehåll. Här finns pasta- och risrätter, kött-, fisk- och sopprecept, måltider som innehåller bönor, linser och grönsaker samt förstås, flera läckra tomatsåser. Basen är tomater, olivolja, vitlök, mozzarella, bladkryddor med mera. Bara välsmakande nyttigheter! Så ut med mikron och ställ dig vid spisen. Ba da boom så står en doftande spaghetti con gamberetti på ditt köksbord! Det är bara att sätta sig ner och njuta. Paolo Roberto har snabbt blivit en våra kända matprofiler. Hans två tidigare kokböcker Mina fastrars mat (2007) och Mina gästers mat (2009) har blivit stora framgångar.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174241075
- Titel
- Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 101 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det påstås att vi svenskar lägger ner i genomsnitt 14 minuter per dag på matlagning. Och att vi, alla ombyggda och tjusiga kök till trots, mest använder mikrovågsugnen i vardagen och värmer upp något färdigköpt. Men att laga god och nyttig mat behöver inte ta en evighet.Paolo Robertos kokbok Italiensk fastfood är en krigsförklaring mot mikromaten. Här har han samlat 40 härliga italienska recept, som knockar den färdiglagade snabbmaten i både smak och vitamininnehåll.Så säger han själv om konsten att laga god mat på kort tid: ”Napoli, min andra hemstad, är en stad med kraftig puls där livet går undan. Och där det är högt tempo måste du också kunna få i dig något snabbt. Fastfood är ingen amerikansk uppfinning utan napolitansk. Det var vi som uppfann den mest kända av alla snabbrätter, nämligen pizzan. Man kan lätt få intryck av att vår mat bara handlar om tomatsås som puttrar på svag värme i tre timmar och det stämmer ju ibland. Men napolitansk mat kan också vara snabb utan att kompromissa med smaker och den kärlek som en rätt alltid måste innehålla.”En komplett måltid i boken tillagas på 15-30 minuter. Basingredienserna, som tomater, olivolja, grönsaker, vitlök, pasta, oliver, sardeller, ricotta, mozzarella, bladkryddor m m kommer från det italienska köket. Variationerna är många. Här finns pasta- och risrätter, kött-, fisk- och sopprecept, måltider som innehåller bönor, linser och andra grönsaker samt självklart exempel på olika välsmakande tomatsåser.Paolo Roberto har snabbt blivit en våra kända matprofiler. Hans två tidigare kokböcker Mina fastrars mat (2007) och Mina gästers mat (2009) har blivit stora framgångar.