Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sverigedemokraterna och nazismen : en faktagenomgång

Sverigedemokraterna och nazismen : en faktagenomgång

Häftad bok. Vaktel förlag. 1 uppl. 2020. 112 sidor.

Nära nyskick. ”Häng in uniformen, ställ ifrån er ölburken och sluta skråla om judeslakt.”

– SS-veteranen Ingemar Sombergs råd till Sverigedemokraterna, nyåret 1998.

Att Sverigedemokraterna grundades av nazister för inte så länge sedan är numera ett välkänt faktum – särskilt sedan Vaktel förlag utgav boken Utan ånger om SS-veteranen som grundade SD.

Dagens SD har noggrant följt SS-veteranen Sombergs råd. SD idag är resultatet av 20 års mödosamt politiskt arbete för att göra en mer lättsmält och aptitlig version av en ideologi som borde ha försvunnit för alltid 1945.

Men nazism och nazistiska tendenser fortsätter – år efter år, och i lika hög utsträckning idag – att florera vilt under den polerade ytan hos detta högerextrema parti. Därför spricker fasaden ofta.

I den här boken gör Maria Robsahm en noggrann genomgång av en del av det stora antalet avslöjanden om nazism och nazistiska tendenser inom SD i vår tid.

Sverigedemokraterna har på senare tid blivit alltmer aggressiva i sina försök att stoppa information om deras nazistiska tendenser och rötter. De har KU-anmält Stefan Löfven för att han lyft fram deras nazistiska rötter, de har polisanmält Norrköpings stadsmuseum för att det använt artiklar om SD:s nazistiska rötter i sin utställning om nazism i Sverige – och debattörer utsätts för hot och hat från den anonyma ”SD-svansen”.

Detta är ett svar på dessa försök att tysta sanningen. Det är en oerhört viktig bok i en tid när sanning ersätts med lögn och medier blir tämjda av högerextrema kampanjer.

Nu är boken här!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188441645
Titel
Sverigedemokraterna och nazismen : en faktagenomgång
Författare
Robsahm, Maria
Förlag
Vaktel förlag
Utgivningsår
2020
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 210 mm Ryggbredd 6 mm
Vikt
179 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I den här boken gör Maria Robsahm en noggrann genomgång av en del av det stora antal avslöjanden om nazism och nazistiska tendenser inom SD i vår tid.
Det är en oerhört viktig bok i en tid när sanning ersätts med lögn och medier blir tämjda av högerextrema kampanjer. Boken kommer utan tvekan att möta ett mycket stort intresse såväl bland medier som den stora allmänheten. Den är helt unik i sitt slag.