Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Box 21

Box 21

Pirat förlaget 2006. Pocket, 403 sidor, 18x11cm. 228 gram.

Nyskick. En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?

När ett brottsoffer blir en brottsling ?

är hon då god eller ond?

Box 21 är en stark kriminalroman som skildrar en mörk sida av samhället. Om handeln med liv som pågår här och nu. Om hur offer blir gärningsmän och om hur vänskap inte alltid är vad man tror. Och om box 21 ? som gömmer två unga kvinnors liv.

Detta är Anders Roslund och Börge Hellströms andra kriminalroman. De debuterade våren 2004 med Odjuret som har fått stora framgångar i Sverige och utomlands.

"En fantastiskt bra kriminalroman"

Yukiko Duke, Go?morron Sverige, SVT

"Bästa kriminalromanen i år"

Mattias Bergman, Stockholm City

"Inte konstigt att Maj Sjöwall hyllar dem. Roslund & Hellström har potential att bli vår tids Sjöwall och Wahlöö. ... Lika smart strategi: Skriva spännande kriminalromaner och samtidigt sätta problemen under debatt."

Stockholm City

"Det var tur för alla deckarvänner att SVT-journalisten Anders Roslund mötte Börge Hellström, grundare av Kris (Kriminellas revansch i samhället), och att de beslöt sig för att börja skriva kriminalromaner ihop."

*
Rekommenderar

Mycket bra och spännande bok. Missa inte författarnas kommentarer, märks att författarna har lagt ner tid på efterforskningar och att de är engagerade i ämnet som boken handlar om.
Smart och genomtänkt handling och karaktärer. Kände att jag blev upprörd och berör över karaktärernas handlande och tankar - precis som det ska vara i en bra bok!
Sträckläste boken, det hade gärnat kunna få vara någon sida till på slutet.
av Eltrockadero, 2011-03-16
*
Måste läsas!

Vilken fantastisk gripande och spännande bok! ALLA borde faktiskt läsa den, för att förstå att det finns en människohandel som pågår precis i detta nu, och det är sååå hemskt..men vi får inte blunda för det utan agera på något sätt.. Åh är så upprörd. Ibland var den svår att läsa,, men som sagt ett måste i bokhyllan!!
av Ann, 2010-10-17
*
4 för spänningen

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9164202038
Titel
Box 21
Författare
Roslund & Hellström
Förlag
Piratförlaget
Utgivningsår
2006
Omfång
401 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
232 g
Språk
Svenska