Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Historiska smaker från  fyra århundraden : svenska handskrivna recept av kvinnor under 1200-, 1600-, 1700- och 1800-talen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187439827
Titel
Historiska smaker från fyra århundraden : svenska handskrivna recept av kvinnor under 1200-, 1600-, 1700- och 1800-talen
Författare
Söderlind, Ulrica
Förlag
Universus Press AB
Utgivningsår
2024
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
348 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Upptäck den fascinerande världen av historisk matlagning i denna banbrytande bok! Vi utforskar fyra århundraden av handskrivna recept, huvudsakligen författade av svenska adelskvinnor, och avslöjar en rik mat- och måltidskultur som sträcker med likheter över tid. Från bakverk till kött, fisk, grönsaker och efterrätter – denna bok täcker allt.Ett urval gjordes ur receptsamlingarna och dessa recept realiserades vid en måltid vid forskningsrestaurangen vid Umeå universitet, en måltid som spänner över 400 år. Vid den kulinariska resan undersöktes bland annat hur de olika rätterna upplevdes av gäster som är vana vid dagens moderna smakprofil.Boken innehåller även ett spännande arkeologiskt matlagningsexperiment, baserade på Cajsa Wargs kokbok från 1755, för att utforska skillnaderna i tillagning och smak mellan traditionella och moderna metoder, alltså med vedspis- och ugn respektive modern utrustning.Studien är en perfekt blandning av historisk och experimentell arkeologi, och visar hur vi kan levandegöra vårt immateriella kulturarv genom gamla receptsamlingar. En perfekt bok för matentusiaster, historiker och kulturarvsälskare.