Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
StorMatsTiden : mat och dryck under svenskt 1600-tal

StorMatsTiden : mat och dryck under svenskt 1600-tal

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2010. 195 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. författarförening på försättsblad

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173312769
Titel
StorMatsTiden : mat och dryck under svenskt 1600-tal
Författare
Söderlind, Ulrika
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2010
Omfång
195 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
502 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En faktaspäckad bok om stormaktstidens kök. Vi får ta del av kosthållning, måltidsordning samt mat- och dryckesvanor, och får på så vis se andra sidor av 1600-talssvenskarnas liv än de vi vanligtvis möter i historieböckerna. Källmaterialet från stormaktstiden är en blandning av kokböcker och handböcker i ekonomi och hushållning. De här texterna är fulla av praktiska råd om allt från hur en gris bäst trancheras till hur man skall gå till väga vid anläggandet av en humlegård.

Ulrica Söderlind forskar, skriver och föreläser om mat och dryck. Hon är uppvuxen i Sandviken, men bor numera i Stockholm. Hon har arbetat som kock och har dessutom en fil. kand. i historia, en fil. mag. i arkeologi och en fil. dr i ekonomisk historia. På Carlsson Bokförlag har hon gett ut Nobels middagar (2005) och Skrovmål (2006).