Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kamrater på en irrande planet

Kamrater på en irrande planet

Häftad bok. Bakhåll. 2022. 192 sidor.

Nyskick. I nyöversättning av och med efterord av Marie Berthelius. Mjuka pärmar med flikar. Förlagsny, inplastad. Finns i Sthlm

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177425830
Titel
Kamrater på en irrande planet
Författare
Saint-Exupéry, Antoine de
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
2022
Omfång
184 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
Antoine de Saint-Exupérys roman Kamrater på en irrande planet i nyöversättning och med efterord av Marie Berthelius.

Antoine de Saint-Exupéry författade en av världens mest lästa böcker - Lille prinsen - som översatts till mer än 360 språk och som även utkommit på svenska, på Bakhåll. I Frankrike tillhör han de mest omhuldade författarna av alla. I födelsestaden Lyon bär flygplatsen hans namn. Runt om i landet har torg och gator uppkallats efter honom. Otaliga statyer har rests till hans ära - flera av dem föreställer både honom och hans litteräre lille vän, den osannolikt kloke pojken han enligt berättelsen lär känna efter en kraschlandning mitt ute i en ödslig öken.

Han var flygare i verkligheten också - och kraschade åtminstone två gånger, förmodligen fler. Han började som postflygare. Under flygets barndom genomförde han ständigt de mest våghalsiga turer över vidsträckta hav, väldiga berg och oändliga öknar - över Atlanten, över Anderna, över Sahara.

Kamrater på en irrande planet är den optimala berättelsen om det tidiga flygandet med enkla propellerplan och primitiva instrument, under turbulens och luftgropar och ständig livsfara.

Hundramilafärd genom öknen mot Kairo, tvåhundrasjuttio kilometer i timmen på tvåtusen meters höjd, icke fungerande kommunikationsradio, himlen svart som tjära, bara Exupéry och hans tekniker ombord, utlämnade till kompassen och gyroskopet - och hela flygplanet som skramlar.

Samtidigt är det en fundersam bok om vad människolivet och civilisationen egentligen går ut på.

Exupéry har en osviklig förmåga att korrekt återge sina personers mest sökande tankegångar, att förmedla famlandet och finnandet, att skildra människan i hennes förtvivlade litenhet som också är hennes alltomfattande storhet - detta att vara en konstruktiv och hoppfull människa på vår irrande planet.

Exupéry avslutade följdriktigt sitt liv med en flygolycka. I juli 1944 startade han från Korsika för en spaningsflygning över Medelhavet - och försvann spårlöst. Inte förrän år 2003 hittades delar av hans Lockheed-flygplan utspridda över ett stort område på havsbottnen utanför Marseilles. Hur han förolyckades, vad som egentligen hände, är fortfarande okänt.

I nyöversättning av och med efterord av Marie Berthelius. ISBN 978-91-7742-583-0. Hög­kva­li­tets­­papper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 192 sidor.