Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gårdstomtens tårar

Gårdstomtens tårar

Inbunden bok. Carlsson. 2022. 190 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Så tänker gårdstomten som sedan tusen år tillbaka vakar över gården Ryk i Ranrike. Han funderar på mycket, inte minst på krig och fred som är bokens tema, men också på den gåtfulla nornan som tar honom och läsarna med på resor i tid och rum.

Ebbe Schön är docent i litteraturvetenskap, folklorist och författare till många böcker. Han härstammar själv från gården Ryk i Bohuslän där gårdstomten håller till. Detta är hans tredje fristående berättelse om den urgamle gårdstomten. Den första är Gårdstomtens långa minne (2014) och den andra Gårdstomten på Ryk (2018).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189065154
Titel
Gårdstomtens tårar
Författare
Schön, Ebbe
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2022
Omfång
190 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
386 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"'Du har tomtar på loftet' är ett uttryck som jag ibland hör människor använda när någon har berättat om något övernaturligt som han eller hon har varit med om. Då ler jag för mig själv och tänker att de bara skulle veta. Det finns nämligen tomtar på loftet på många gårdar här i närheten. För det mesta lever vi gårdstomtar ensamma som jag gör, men ibland kan det bo flera tomtar tillsammans på en gård."Så tänker gårdstomten som sedan tusen år tillbaka vakar över gården Ryk i Ranrike. Han funderar på mycket, inte minst på krig och fred som är bokens tema, men också på den gåtfulla nornan som tar honom och läsarna med på resor i tid och rum.Ebbe Schön är docent i litteraturvetenskap, folklorist och författare till många böcker. Han härstammar själv från gården Ryk i Bohuslän där gårdstomten håller till. Detta är hans tredje fristående berättelse om den urgamle gårdstomten. Den första är Gårdstomtens långa minne (2014) och den andra Gårdstomten på Ryk (2018).