Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Löjtnant Gustl
Löjtnant Gustl Löjtnant Gustl Löjtnant Gustl

Löjtnant Gustl

Inbunden bok. Åhlén & Söner. 1938.

Gott skick. Den österrikiska författaren Schnitzler (1862-1931) har klassificerats som tillhörande den grupp författare som kommit att kallas för ”dekadenterna” och den era som ibland kallas för Wiener Moderne. Efter första världskriget blev intresset för hans verk påtagligt mindre. Den miljö som han fortsatte att skildra, respektlös och njutningslysten, aristokratisk och ofolklig, hade definitivt passerats, men ännu inte kommit på tillräcklig distans för att kunna avnjutas som kulturhistoria.

Alla verk av Schnitzler utom en brändes under bokbålen i Nazityskland 1933.

Översättaren Karin Ljung föddes i Vimmerby 1894. Efter avlagd kandidatexamen i ryska vid Uppsala universitet reste hon under revolutionsåren 1917–1918 till S:t Petersburg med Röda korset.

Karin de Laval började översätta i slutet av 1920-talet. Det var kortare texter av ryska, italienska och franska författare som Leo Tolstoj, Grazia Deledda och André Maurois som trycktes i dags- och veckotidningar. 1938 utkom hennes första översättning i bokform: Löjtnant Gustl, som här finns att köpa i fint formgivet havfranskt band.

Boken har vad som ser ut som en spännande brännskada längst ner på ryggen.

Medföljer gör även ”Den röda liljan” av Anatole France, i översättning av Hjalmar Söderberg, samt HG Wells ”Kipps”, samt ”I grönan skog” av Thomas Hardy (ej i bild) från samma tidsperiod och med samma formgivning. Inlagorna i fint skick, fläckat skinn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish