Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ugglor i solsken – En roman om maffian – "Den berömda romanen om italienska maffian" – ["Il giorno della civetta" (1961) i svensk översättning]

Ugglor i solsken – En roman om maffian – "Den berömda romanen om italienska maffian" – ["Il giorno della civetta" (1961) i svensk översättning]

Pocketbok. Stockholm: Litteraturfrämjandet, En bok för alla. 1985. 127 sidor.

Gott skick. Inlagan är lite gulnad men i mycket fint skick, sånär som på att det finns ett uträtat hundöra. På pärmarna finns lättare spår av hantering och förvaring; ett par lodräta veck/brytmärken mot ryggen.

Baksidestext:
En man skjuts till döds på torget i en liten siciliansk stad, alldeles intill en fullsatt buss. Men när polisen börjar sin undersökning har ingen sett eller hört något. Unge kapten Bellodi, som får hand om fallet, förstår dock snart att det rör sig om ett maffiadåd och att offret varit en person av den sällsynta sort som vägrar underkasta sig ligans makt.

Bellodi är norditalienare och f d partisan och han tror på demokrati och rättvisa. Trots att han överallt möter skräckfylld tystnad har han ingen tanke på att lägga utredningen om mordet åt sidan. Genom tips från en professionell tjallare kommer han banditerna på spåren, genom egen diplomati och smidighet lyckas han också så småningom åstadkomma en rad anhållanden, som ger maffian frossa. Men — hur mycket är hans ansträngningar värda? Ska rättvisan få ha sin gång ända till slutet?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9174483331
Titel
Ugglor i solsken : en roman om maffian
Författare
Sciascia, Leonardo - Alin, Karin
Förlag
Stockholm : Litteraturfrämjandet
Utgivningsår
1985
Språk
Svenska