Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En saga om en saga & Liljecronas hem

En saga om en saga & Liljecronas hem

Inbunden bok. Bonniers. 1957. 164 + 198 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En saga om en saga:
- "Det var en gång en saga, som ville bli berättad och förd ut i världen. Det var helt naturligt, eftersom den visste med sig, att den redan var så gott som färdig." "En saga om en saga" är historien om hur Selma själv kom på och skrev Gösta Berlings saga, en inte helt lätt process som det skulle visa sig och en väldigt intressant och dramatisk historia.

"Tösen från Stormyrtorpet" är en vacker och sorglig berättelse om en flicka som hamnar i onåd och förlorar sitt rykte och sin ära men som egentligen är oskyldig och godhjärtad. I sin iver att ställa allt till rätta för andra blir det istället fel, men till slut får hon sin stora kärlek ändå.

Liljecronas hem:
- På botten av den uttorkade Svartsjön ligger Lövdala prästgård med sina stall och uthus. Där bor den godhjärtade pastor Lyselius och hans vackra dotter. Hit anländer den elaka styvmodern en vacker dag med sina matkonster som lockelse, men avslöjar snart sitt rätta jag. Inte får hon nog av att plåga sitt tjänstefolk och i synnerhet prästdottern ligger oupphörligt illa till. Vi får följa mamsell Maja Lisa genom plågor och elände där hon ständigt får nya tärande uppgifter över sina späda axlar. Vid hennes sida i vått och torrt står den klarögda lilljänta, aldrig rädd för att säga sitt hjärtas mening eller försvara rättvisan när det gäller. Hårda är tiderna när styvmor får styra på Lövdala, prästen själv överger sin behagliga person och blir istället en marionett som vänder sig mot dem han håller mest av.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish