Meny : Kalv och lammkött
Inbunden bok. Höganäs : Bokorama/Wiken. 1982. 141 sidor.
Nyskick. I den här delen av MENY matlexikon har Yvonne valt att behandla kalv- och lammkött. Fina råvaror som rätt tillagade ger delikata måltider. Kalvkött är dyr mat som väl förbehålls festligare tillfällen, men som då är ett utomordentligt alternativ till det mer traditionella oxköttet. Lammkött däremot är i mycket ett försummat inslag i det svenska köket. På kontinenten och i Medelhavsländerna uppskattas lamm till sitt fulla värde, medan vi här hemma konsumerar bara 0,6 kg lamm per person och år. kanske lever många kvar i vanföreställningen att lamm smakar ull eller kofta. I t.ex. Frankrike och Grekland använder man mycket kryddor vid tillagningen av lamm. Rosmarin, mejram, timjan, basilika, dragon, oregano och vitlök gör sig bra tillsammans med lamm, men kom ihåg att lammkött i sig har en fin smak som man bör vara rädd om och inte krydda bort. I den här boken presenteras Yvonne Sensoli en lång rad delikata lammrecept, som vi hoppas aska inspirera till en större användning av lamm både till fest och till vardags. Bon appétit!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789170240461
- Titel
- Kalv och lammkött : [god mat från hela världen]
- Författare
- Sensoli, Yvonne - Jersler, Monica
- Förlag
- Höganäs : Bokorama/Wiken
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
