Meny : Fågel och vilt [god mat från hela världen]
Inbunden bok. Höganäs : Bokorama/Wiken. 1982. 142 sidor.
Nyskick. I den här delen av MENY matlexikon har Yvonne Sensoli och hennes medarbetare koncentrerat sig på fågel- och vilträtter. Höns och kyckling är vi vana vid i Sverige, men kanske är vi lite fantasilösa när det gäller variationerna. I Fågel och vilt presenteras en rad exotiska och spännande höns- och kycklingrecept. Kalkonen, som är mycket uppskattad i bl.a. USA och England, har börjat sitt långsamma segertåg över Sverige. Gås, anka och fasan är dyr och läcker festmat. Visst är det något visst med vilt. Den pikanta viltsmaken känns exklusiv och spännande. Såser på vilt blir alltid extra goda. Tillbehören, som ska väljas med omsorg, kompletterar och förhöjer viltsmaken. Vilt inbjuder till eleganta uppläggningar och har alltså allt det som en festmåltid bör innehålla. För vilt är festmat. Allt som är säsongbetonad t och har begränsad tillgång blir exklusivt och därmed också dyrt. Men unna er en och annan gång en hargryta, rådjurssadel eller duva. Det är väl värt priset och de läckra recepten finns i Fågel och vilt. Bon appétit!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789170240751
- Titel
- Fågel och vilt : [god mat från hela världen]
- Författare
- Sensoli, Yvonne - Sjösten, Gull
- Förlag
- Höganäs : Bokorama/Wiken
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska