Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Persiskt kök. Månghundraåriga traditioner med moderna recept

Persiskt kök. Månghundraåriga traditioner med moderna recept

Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 2:1 uppl. 2008. 170 sidor.

Nyskick. Format 26,5 x 19,5 cm Vikt 730 g.
Inbundet laminatband med glättade sidor, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Richard Forsberg. INNEHÅLL: Inledning. Persisk historia. Mat till vardags och fest. Om persiska ingredienser. Förrätter. Risrätter. Äggrätter. Fiskrätter. Fågelrätter. Kötträtter. Grillade rätter. Vegetariska rätter. Soppor. Sallader. Såser. Desserter. Saft och Drinkar. Bröd. Konservering. Receptregister.
// Presentskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0963]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172240568
Titel
Persiskt kök : månghundraåriga traditioner med moderna recept
Författare
Shapour Varzdari
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
170 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
198 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
726 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.

Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.

Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.