Persiskt kök. Månghundraåriga traditioner med moderna recept
Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 2:1 uppl. 2008. 170 sidor.
Nyskick.
Format 26,5 x 19,5 cm Vikt 730 g.
Inbundet laminatband med glättade sidor, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Richard Forsberg. INNEHÅLL: Inledning. Persisk historia. Mat till vardags och fest. Om persiska ingredienser. Förrätter. Risrätter. Äggrätter. Fiskrätter. Fågelrätter. Kötträtter. Grillade rätter. Vegetariska rätter. Soppor. Sallader. Såser. Desserter. Saft och Drinkar. Bröd. Konservering. Receptregister.
// Presentskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0963]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789172240568
- Titel
- Persiskt kök : månghundraåriga traditioner med moderna recept
- Författare
- Shapour Varzdari
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.
Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.
Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.