Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Funny boy : - inte som andra

Funny boy : - inte som andra

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1996. 293 sidor.

Hyggligt skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Kraftigt stött på pärmens framsidas nedre ytterhörn. Skyddsomslaget nött med ett antal revor (ca max 1 cm).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127057777
Titel
Funny boy : - inte som andra
Författare
Selvadurai, Shyam
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1996
Omfång
293 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
440 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sri Lanka under det tidiga åttiotalet. Ett land där konflikterna mellan tamiler och singaleser bara blir tydligare för var dag som går. Mitt i denna politiska oro växer bokens huvudperson upp, en förvirrad pojke som sakta kommer till insikt om såväl sin kaotiska omvärld som sin egen sexuella tillhörighet.

Funny Boys ledmotiv är hemligheter. Pojken Arjie är den som iakttar, han är de vuxna kvinnliga släktingarnas förtrogne. Genom dessa glimtar in i vuxenvärlden börjar han långsamt förstå vad som väntar, och han tvingas öppna ögonen för det dubbelspel och den falskhet som hans egen familj tycks vara ohjälpligt insnärjd i.

Barndomens självklarhet och glädje förbyts i sorg och förvirring. Fadern är distanserad och otillgänglig, modern olyckligt förälskad i sin ungdoms kärlek, Daryl Uncle, som mördas för sitt politiska engagemang. Yngsta fastern gifter sig med en man hon inte älskar och överger då den singales som hon egentligen älskar. Misstag upprepas gång på gång. Allt detta iakttar Arjie utan att kunna förändra någonting.

Istället skickas han till privatskola för att göras till man. Det blir en grym och plågsam prövotid, men han möter också sin första förälskelse, pojken Shehan. Deras kärlek gör att han kommer underfund med sin egen homosexualitet, och det ger honom styrka och mod att möta livet.
Översättning Leif Janzon

Shyam Selvadurai föddes 1965 i Colombo, Sri Lanka. 1983, vid nitton års ålder, flyttade han till Kanada med sin familj på grund av upproret i hemstaden. Han har studerat vid universitetet i York, arbetat i bokhandel och skrivit för TV. Hans noveller har publicerats i tidningar och antologier, men Funny Boy är hans debutroman. Nu bor han i Toronto och skriver på en ny roman.