Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Timmen mellan hund och varg

Timmen mellan hund och varg

Pocketbok. Weyler Förlag. 1 uppl. 2008. 176 sidor.

Mycket gott skick. Några vikta hörn inne i boken och några små hanteringsspår på pärm, i övrigt mycket fin. Inga noteringar på insida eller i bok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185849178
Titel
Timmen mellan hund och varg
Författare
Silke Scheuermann
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
97 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Timmen mellan hund och varg" innebar et stort genombrott för Silke Schuermann i Tyskland våren 2007. Romanen skildrar två systrar som möts efter flera år. Ines, den nyckfulla konstnärinnan, ber om hjälp, men blir avvisad. Hennes yngre syster vill sätta punkt för ett destruktivt systerskap. Hon vägrar att låta de gamla familjemönstren uprepas. Men en kärlekshistoria med Ines pojkvän får henne att tappa fotfästet och hamna i ett rusliknande tillstånd av begär och lycka. Och på ett märkligt sätt finner hon en väg tillbaka till sin syster.
"Timmen mellan hund och varg" är en roman om en ung kvinna som försöker hantera sitt liv samtidigt som hon upptäcker och kanske förstår det. Kritikerna talade om den som en generationsroman och den väckte stor uppmärksamhet när den kom ut i Tyskland 2007.
Silke Scheuermann är född 1973 och lever idag i Frankfurt am Main i Tyskland. Hon debuterade som lyriker och gjorde 2006 sin prosadebut med novellsamlingen Reiche Mädchen (Rika flickor).
"Timmen mellan hund och varg" är översatt av Svante Weyler.

Citat ur romanen:
Och så kommer ögonblicket då hon blir en annan, då tar hjärnan liksom rast och en enda, destruktiv känsla tar över, jag kan aldrig förutsäga vilken det blir, raseri, aggressivitet eller självmedlidande, för det har inget att göra med det som hänt innan, det är helt godtyckligt, något främmande börjar slita i henne, jag kallar det för timmen mellan hund och varg.

Ur recensionerna:
En berättelse om kärlek och hatkärlek gestaltad i en unik blandning av genuin medkänsla och kylig observation Scheuermann håller en sval distans, hennes skarpsynthet är extremt fascinerande.
Brigitte

Silke Scheuermann har med sin roman skrivit in sig i det allra främsta ledet av unga författare.
Die Zeit

Silke Scheuermann är född 1973 och lever idag i Frankfurt am Main i Tyskland. Hon debuterade som lyriker och gjorde 2006 prosadebut med novellsamlingen Reiche Mädchen (Rika flickor). Timmen mellan hund och varg blev hennes stora genombrott när den kom ut i Tyskland 2007.