Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den brutna kvinnan

Den brutna kvinnan

Förlagsny inbunden bok. Ellerströms förlag AB. 2018.

Monique är lyckligt gift sedan mer än tjugo år. Hennes båda döttrar är utflugna och hon lever ett bekvämt liv i centrala Paris och fyller sin tid med vänner, kulturella intressen och socialt engagemang. Men hennes liv kretsar också kring maken Maurice och kärleken till honom – samtidigt som han å sin sida söker sig bort från hemmet och Monique.
I Den brutna kvinnan berättar Simone de Beauvoir med knivskarp och obönhörlig moralitet om Moniques förtvivlade kamp mot svartsjukan, tröstlösheten och känslan av att vara ratad. Trots att hon lever ett extremt privilegierat liv med tillgång till den moderna världens hela utbud av komfort och kultur, är hon ändå ett offer genom den beroende­situation hon försatt sig i: ”Jag redovisar bara sanningen om vad som händer kvinnor i vårt samhälle”, sa Simone de Beauvoir själv om sin bok.

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172475212
Titel
Den brutna kvinnan
Författare
Beauvoir, Simone de
Förlag
Ellerströms förlag AB
Utgivningsår
2018
Omfång
172 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 207 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
346 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Monique är lyckligt gift sedan mer än tjugo år. Hennes båda döttrar är utflugna, hon lever ett bekvämt liv i centrala Paris och fyller sin tid med vänner, kulturella intressen och socialt engagemang. Men hennes liv kretsar också kring maken Maurice och kärleken till honom. När hon får reda på att han träffat en annan kvinna är sammanbrottet ett faktum. I Den brutna kvinnan berättar Simone de Beauvoir med kniv­skarp och obönhörlig moralitet om Moniques förtvivlade kamp mot svartsjukan, tröstlösheten och känslan av att vara ratad. Trots att hon lever ett extremt privilegierat liv med tillgång till den moderna världens hela utbud av komfort och kultur, är hon ändå ett offer genom den beroende­situation hon hamnat i. ”Jag redovisar bara sanningen om vad som händer kvinnor i vårt samhälle”, sa Simone de Beauvoir en gång om sin bok.