Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I mörkret ser jag dig klart

I mörkret ser jag dig klart

Inbunden bok. Ekström & Garay. 1 uppl. 2021. 405 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ett svagt veck upptill på skyddsomslagets framsida.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189397170
Titel
I mörkret ser jag dig klart
Författare
Skantze, Alexander
Förlag
Ekström & Garay
Utgivningsår
2021
Omfång
405 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 225 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
942 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Plikttrogne tjänstemannen Mika lever tryggt villaliv i Karlskrona med ordentliga Ellen och hennes son. De ensamma tonåren är långt borta, nittiotalet då världen stöptes om och han förtvivlat sökte en absolut idé. Då han hade sin korta vilda passion med den gåtfulla Thomasine, passionen som han sedan dess har flytt.Flytt ända tills nu, när det förflutna hinner ikapp. När Mika måste rädda sin stad från ett stigande hav – och åter frestas att gripa och förverkliga en dröm. 
I mörkret ser jag dig klart är en kärleksthriller som utspelar sig i Karlskrona, i nutid och dåtid. Med driv och närvaro gestaltar Skantze minnets och begärets växelverkan.

”En tät berättelse som växlar mellan thrillerartade inslag och mer psykologiskt djupborrande partier… När [Skantze] nu, efter en tystnad på tjugo år, återvänder som författare är det med en mognare röst, men formmässigt är den litterära spänstigheten intakt.” /Vi"Detta är, vill jag hävda, språkligt och formmässigt en nästan fulländad roman." /Barometern / Blekinge Läns Tidning"En språkligt driven författare och skicklig dramaturg. Skantze bjuder på en berättelse med flera bottnar" / Sydöstran"I skildringen av Mikas djupa främlingskap inför världen finns en trasighet som är alldeles exakt" / DN“Det stundtals lyckade resultatet påminner inte så lite om en samtida tv-serie där mellanmänskliga relationer och konflikter omärkligt löds samman med aktuella teman som inskränkthet, rasism, och den antropocena erans förödande konsekvenser för planetens fortlevnad.” / BTJ