Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sommarön

Sommarön

Häftad bok. Gebers förlag AB. 1959. 312 sidor.

Gott skick. På bokens omslag läser jag :
"Sommarön är en liten klippö utanför kusten av Maine. Den är underbar om sommaren. Den är fruktansvärd om vintern- när sommargästerna lämnat den är det som om deras iskalla högfärd, deras fruktan att bryta mot reglerna för uppförande dröjde kvar för att spöka på de öde stränderna.
Det var på denna ö som Ken Jorgensen och Sylvia Raymond möttes en sommar. De är mycket unga och känner sig lidelsefullt dragna till varandra. Men ingen av dem tillhör öns societet, och de de är förvirrade av öbornas stränga regler för hur man ska uppföra sig och i sin förvirring skiljs de åt i vrede.
Berättelsen om deras öde och vad som hände dem i deras äktenskap och hur det gick för deras barn, som många är senare mötes på ön, är den röda tråden i en roman om hur äktenskap ingås här på jorden - några av fruktan, några av stolthet, några av förtvivlan. Och några , när människorna har styrka och självkännedom, av kärlek.
Sloan Wilson skildrar med djup inlevelse hur kärlek och lycka kan vinnas och förtjänas och hur även de mest fruktansvärda misstag till slut kan övervinnas om man äger tillräckligt mod".
" Mannen i grå kostymen är en ung amerikan som varje morgon tar 8.11-tåget in till sitt kontor i New York ;som är gift och har två barn; som deltog i striderna i Europa och Fjärran Östern; som nästan har glömt den kvinna han förälskade sig i under kriget i Italien. Men inte helt !
Mannen i grå kostymen är en av de miljoner unga män, som brytt ut sin uniform mot en grå flanellkostym, en av dem, som nu arbetar för sin familj och sitt uppehälle men som finner att tillvaron utanför militärlivets väldisciplinerade och inrutade vardagsrutin är hård och fylld av problem.
Mannen i grå kostymen är Sloan Wilsons debutroman, som blev en succe både i Sverige och Amerika, en allmänmänsklig, sympatisk roman om vardagliga människor - levande och verkliga- vilkas livsöden i mångt och mycket påminner om våra egna.
Så väl berättad, så enkel och naturlig så åskådlig i sin skildring av vanligt amerikanskt vardagsliv att dess popularitet i hemlandet är lätt att förstå. Den är en god bok i mänga bemärkelser, human, klok, lagom optimistisk och säker i sin karakteristik av människorna. "
Henning Söderhjelm i Göteborgs Handelstidning

Skyddsomslag i lite sämre skick. Se foto ! Boken är översatt till svenska av Margareta Nylander.
Vikt 550 gram

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish