Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tilja och Tempel

Tilja och Tempel

Inbunden bok.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inb med skyddsomslag, bruksskick. Tryckår 1963. Normans förlag. Signerad av Jan Sparring.

Sparring, som ärvt sin musikalitet från sin far, tog lektioner hos hovsångaren Martin Öhman och gick sedan på Operaskolan, där han utexaminerades 1959. Han spåddes en lysande framtid som operasångare och fick stipendium och möjlighet att framträda på Mozarteum. Han debuterade på Stockholmsoperan i Figaros bröllop där han sjöng tillsammans med Ingvar Wixell och Sven Erik Vikström. Men Sparring missbrukade också alkohol och narkotika och hade därför och efter en del småkriminalitet varit intagen på ungdomsvårdsskola. Som en följd av missbruksproblematiken slutade han på Stockholmsoperan efter en konflikt med dirigenten Sixten Ehrling.

Sparring genomgick senare en religiös omvändelse och anslöt sig till Pingströrelsen, där pingstledaren Lewi Pethrus snabbt introducerade honom som kyrkosångare. Göran Stenlund och Göte Strandsjö var två personer som enligt Sparring själv betydde mycket för honom som person, sångare och kristen. Om detta berättar Jan Sparring i sin självbiografi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish