
Olga & Carl Milles. Hemmet - Konsten - Maten
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Stort format 28 x 22 cm Vikt 1.020 g.
Inbundet svart klotband med grå ryggtext och skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med foton i sv/v och färg mestadels tagna av Olle Åkerström. Ur baksidestexten: Carl Milles (1875-1955) blev ursprungligen utbildad till snickare, men intresset för konst vaknade tidigt och drog honom till Paris. På Akademie Colarossi träffade han sin blivande hustru, Olga Granner (1874-1967) från Graz i Österrike. Redan då ansågs hon vara en mycket begåvad porträttmålare, men efter giftermålet gav hon emellertid upp sin egen konstnärliga karriär för att fungera som rådgivare och kritiker åt sin man. Makarna Milles bodde under långa perioder i Frankrike, Tyskland, Italien och USA, vars kulturer kom att påverka inte bara Cal Milles konstnärskap utan också parets mattraditioner. Här får läsaren lära känna makarna Milles och en del av deras verk men också stifta bekantskap med deras stora vänkrets och den mat som dukades fram. Man valde ofta tidstypiska svenska och utländska rätter. Avsnitten om Olga och Carl är skrivna av Millesgårdens chef Staffan Carlén, medan matskribenten Barbro Lönnegren svarar för recepten.
// Skyddsomslaget har litet hanteringsmärke vid bakre sidans nedre hörn. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [3095]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151833712
- Titel
- Olga & Carl Milles
- Författare
- Barbro Lönnegren - Staffan Carlén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska